Ero VDLR ja RPRVDLR vs RPR

Kuppa on yksi tunnettu sukupuolitaudeista. Se on erittäin parannettavissa sairauden asianmukainen testejä tehdään sen diagnosointiin. Tämä sairaus johtuu bakteeri Treponema pallidum. Kuppa voi tarttua seksuaalisen kosketukseen tartunnan aiheuttaja tai äiti-vauva synnytyksen aikana tai raskauden. Kuppa voidaan havaita eri testeissä. Nämä testit on jaettu kahteen osaan; nontreponemal testit ja kierrebakteerivasta testit. Nämä kaksi testiä ovat erittäin tärkeitä havaitsemiseen kuppa. Nontreponemal testit pystyvät havaitsemaan ei-spesifisiä kierrebakteerivasta vasta-aineita. On olemassa kaksi yhteistä testeissä alle nontreponemal testi. Niihin kuuluvat VDLR (sukupuolitauti Research Laboratory) ja RPR (Rapid Plasma Reagin). Nämä kaksi testiä samalla tavalla. Niissä on kuitenkin joitakin eroja.

VDLR oli testi kehittämä sukupuolitauti Research Laboratory maailmansodan aikana I. Tämä testi tehdään edelleen tänään havaita kuppa. Toisaalta, RPR kehitettiin kehittyneempiä VDRL. RPR on vain VDRL antigeeni, mutta se sisältää hiiltä tai hienovaraisesti jaettu puuhiiltä hiukkasia. Näiden hiili hiukkasia, se mahdollistaa visualisoinnin reaktion tai nesteessä välillä näytteen ja antigeenin ilman mikroskoopilla. RPR testejä voidaan tehdä ilman mikroskoopin; tulos voidaan nähdä myös paljain silmin. Sitä vastoin VDLR testissä vaaditaan mikroskoopilla tietää testin tulokset. Rapid Plasma Reagin tai RPR, on edullisin syfilis testi monet sillä se on helppokäyttöinen ja voidaan helposti ostaa paketissa muodossa toisin kuin VDLR.

Sekä RPR ja VLDR testeissä käytetään verta näytteen havaita kuppa. Kuitenkin loppuvaiheissa kuppa, siihen liittyy keskushermostoon tai mitä kutsutaan kuin neurosyphilis. VDLR on ainoa testi, joka voidaan suorittaa käyttämällä CSF: n tai aivo-selkäydinnesteestä. Testauksen aikana syfilis, näyte, jota käytetään VDLR vaatii, että se voidaan lämmittää ennen kuin se voidaan testata. VDLR testit edellyttävät myös, että yksilö on juuri otettu. Kuitenkin käytettäessä RPR testissä näytteen ei tarvitse olla lämmitetty tai lämmittämätön, ennen kuin se voidaan testata syfilis.

Tutkimusten mukaan RPR testi on tehokkaampi nontreponemal testi kuin VDLR. Se voi havaita kuppa tehokkaammin kuin VDLR. VDLR testejä ja RPR testejä voidaan käyttää määrällisiä arviointeja. Ne voivat mitata vasta tuotetaan reaktion kehosta Treponema pallidum. Kuitenkin RPR mittaa epäspesifiset vasta tuotettu vastauksena Treponema pallidum. Loppuvaiheissa taudin, nämä kaksi testiä on todettu olevan vähemmän tehokas havaitsemisessa syfilis ja saannon ei-reaktiivinen tuloksia.

Molemmat nontreponemal testit, Rapid Plasma Reagin testi (RPR) ja sukupuolitaudit laboratoriotesteissä (VDRL), eivät ole lopullisia testejä syfilis ja voi olla väärä positiivinen tulos johtuu muita sairauksia, kuten virusinfektiot (tuhkarokko, hepatiitti), raskaus, ja jotkut autoimmuunisairauksia. Positiivinen tulos molemmissa kaksi testiä, RPR ja VDLR, edellyttää vielä testi, ja se on kierrebakteerivasta testi. Tämä koe tehdään, jotta diagnoosin varmistamiseksi kuppa jotta nopea hoito voidaan tehdä.

Yhteenveto:

1. RPR on kehitetty tai kehittyneempiä VDRL.2. RPR on vain VDRL antigeeni, mutta se sisältää hiiltä tai hienovaraisesti jaettu puuhiiltä hiukkasia.

3. RPR testejä voidaan tehdä ilman mikroskoopin; tulos voidaan nähdä myös paljain silmin. minä
Sitä vastoin VDLR testissä vaaditaan mikroskoopilla tietää testin tuloksen.

4. Rapid Plasma Reagin tai RPR, on edullisin syfilis testi monet sillä se on helppokäyttöinen ja voi
helposti ostaa testipakkauksen muodossa toisin kuin VDLR testi.

5. VDLR testi on ainoa testi, joka voidaan suorittaa käyttämällä CSF: n tai aivo-selkäydinnesteestä.

6. näyte, jota käytetään VDLR testi vaatii, että se voidaan lämmittää ennen kuin se voidaan testata toisin
varten RPR näytteen.

7. RPR-testi on tehokkaampi nontreponemal testi kuin VDLR. Se voi havaita syfilis lisää