Ero Erikson ja FreudErikson vs Freud

Erikson ja Freud ovat kaksi nimeä, jotka voi olla huomaamatta, kun puhumme psykologia. Sigmund Freud kutsutaan isä psykologian. Mitä teorioita, Freudin tunnetaan psychosexual teoria, ja Erikson on tunnettu psykososiaalisen teorian.

Vaikka molemmat uskoivat, että persoonallisuus kehittyy joukko ennalta määrätyissä vaiheissa, jotka molemmat ovat erilaisia ​​selityksiä.

Vaikka Freud perustuu hänen teorian sukupuoleen, Erikson ei antanut paljon huomiota seksuaalinen halu yksittäisen. Toisaalta, Erikson keskittyy identiteettiin.

Freud uskoi yksilön 'identiteetti kehittyi murrosiässä. Erikson uskotaan kuitenkin, että yksittäinen' identiteetti kehittynyt ja kehittynyt koko ihmisen 'elämässä. Toisin kuin Freud' s ajatuksia, että kypsyminen oli tärkeä rooli, Erikson sijoitettu enemmän huomiota kulttuurin vaatimukset lapselle.

Freud 's psychosexual teoria puhuu eri kehitysvaiheissa, kuten: Oral vaiheessa, Anal alue, Phallic vaihe, vaihe Latency, genitaalivaihe. Erikson' s psykososiaalinen teoria puhui myös eri vaiheista, kuten: Trust vs. epäluottamus, Autonomy vs. Doubt , aloite vs. syyllisyys, teollisuus- vs. alemmuuden, Identity vs. Role sekavuus, Intimacy vs. eristäminen, Generativity vs. pysähtyminen, ja Integrity vs. Despair.Mukaan Oral vaiheessa (vastasyntyneistä yksi vuosi), lapsen 'ensisijainen lähde ilo on suun kautta imemällä, maistamalla, ja syöminen. Erickson sanoo, että se on aika (Trust vs. epäluottamus), kun lapset yrittävät oppia luottamaan ja epäluottamukseen heidän hoitajiaan. Vuonna Anal vaiheessa (1 3 vuotta), lapsi saa tunteen hallintaa valvomalla suoliston ja virtsarakon liikkeitä. kuitenkin Erikson sanoo, että se aika (Autonomy vs. Doubt), jolloin lapset kehittää omavaraisuutta ohjaamalla toimintoja kuten syöminen, wc koulutus, ja puhuminen.

Seuraavassa vaiheessa Freudin 's Phallic vaiheessa (3-6 vuotta), libido' s energia keskittyy sukupuolielimissä, ja ne alkavat tunnistaa niiden samaa sukupuolta vanhemman. Jotta Erikson, mutta se on ajan aloitteen vs. syyllisyys jossa lapsi alkaa ottaa enemmän hallita ympäristöään.

Aikana iät 7-11 vuotta, Freud 's latenssiaika sanoo, että libido energia vaimennetaan ja lapset keskittyvät enemmän koulu, harrastukset, ja ystäviä. Erikson' s Industry vs. alemmuuden vaiheessa sanoo, että lapsi kehittyy tunne osaamisen .

Tulossa Adolescence vaiheessa Freud 's genitaalivaihe sanoo, että se on aika, jolloin lapset etsivät romanttiset suhteet. Toisaalta Erikson' s Identity vs. Role vaiheessa sanoo, että se on aika, jolloin lapsi kehittyy henkilötunnus.
Aikuisiässä, Freud puhuu vain yhden vaiheen nimeltään genitaalivaihe joka hänen mukaansa kestäisi läpi elämän. Kuitenkin Erikson on jakanut tämän Adulthood vaiheessa kolmeen. Intimacy vs. eristäminen on siinä vaiheessa, jolloin aikuisen tutkii romanssi. Generativity vs. Stagnation vaiheessa, kun keski-ikäisillä on tunnetta yhteiskunnassa, ja Integrity vs. Epätoivon vaiheessa keskusteluja ikääntyvien.
Yhteenveto:

1. Freud tunnetaan psychosexual teoria, ja Erikson on tunnettu psykososiaalisen teorian.