Ero Herpes 1 ja Herpes 2Herpes 1 vs Herpes 2

Herpes on muoto STD tai sukupuolitautien taudin aiheuttama HSV-1, tai herpes simplex 1 ja HSV-2, tai herpes simplex 2, viruksia. Herpes simplex 1 on ensisijainen syy suun infektiot, jotka osoittavat ilmentymät ihon alla ympäröiviin kudoksiin ja suussa. Ilmenemismuotoja herpes simplex 2 esiin sukuelinten alueella. Molemmat infektiot ovat erittäin tarttuva. On arviolta että noin 50 prosenttia väestön on altistunut näitä tauteja ennen kasvaa aikuisiksi.

Nämä virukset leviävät aikana kosketuksissa tartunnan saaneiden, vaikka ei olennaisesti suorilla yhdyntää. Mikä tahansa suun tai ihon-to-ihokosketus voi levitä niitä. Potilaat, joilla näitä tauteja on vältettävä koskettamasta omat huulensa tai ihovaurioita leviämisen estämiseksi infektioita. Niiden on pidättäydyttävä ottaa seksuaali- ja iho-to-ihokosketus päässä esimerkiksi silloin, kun oireita herpes simplex 1 ulos, kunnes ne kokonaan kadota. Kondomit ovat erittäin tehokkaita torjuttaessa leviämisen herpes simplex 2-infektio vain, jos kaikki iho on tartunta on suljettu kondomia. Tämä ei ole helppoa, koska vauriot sijaitsevat sukuelinten alueella eivät rajoitu penis 'akseli koteloitu kondomia. Pidättäytyminen yhdynnässä puhkeamiseen herpesinfektio on yksittäinen tapa varmistaa, että tauti ei siirtynyt potilas 's seksuaalinen kumppani.

Ilmenemismuotoja herpes simplex 1 eroavat ihmiseltä toiselle vakavuuden ja sijainnin infektio. Lievempiä ja varhaisia ​​merkkejä herpes simplex 1-infektio voi jäljitellä kuin flunssa ja voi liittyä päänsärkyä, kuumetta, ärtyneisyyttä, tulehdus imusolmukkeiden, ja masennus. Jos epidemia taudin etenee edellä aiheuttaa tartunnan potilas yksinkertaisesti pahoinvointia, yskänrokko, rakkulainen haavaumia syntyy ihon alle huulien tai suun. Kautta aikana ilmenemismuotoja, kuplan murtuu luoden märkä haavoja iholla. Nämä haavat tulee kuiva kuin ne palauttaa terveyttä yleisesti ilman arpia.

Ilmenemismuodot herpes simplex 2 tartunnan tai genitaaliherpesinfektion esiin ympäri ja sukupuolielimiin, peräaukon ja virtsaputken potilaan. Syy miksi tämä tauti on niin helposti leviää on, että sillä on hallussaan oireenmukaista haavaumia, jotka voidaan nähdä sisälle virtsaputken tai emättimen jolloin ne ole niin näkyviä. Sukua sykli herpes simplex 2 tartunnan, pientä klustereita tai yksittäisiä rakkuloita muodostetaan sukuelinten alueella. Nämä voivat tuntua ja näyttää yksinkertaisen ihottumaa tai voi olla erittäin kivulias. Läpipainopakkaus myös repeämä ja parantua sarjassa kestävän yleisesti enää kuin kaksi viikkoa.

Vaikka ei ole todettu paranna näitä sairauksia, monet johto vaihtoehtoja on olemassa auttamaan Näiden potilaiden selviytyä ilmentymiä puhkeaminen. Reseptilääkkeet Viruslääkkeiden voi lyhentää sairauden tai tehdä harvemmin. Herpes simplex 1 märkäisille voidaan hoitaa paikallisesti puuduttavan huumeita. Anti-kuume ja tulehduskipulääkkeet voivat auttaa flunssan kaltaisia ​​ilmiöitä.

Yhteenveto:1. Herpes on eräänlaista STD tai sukupuolitauti aiheuttama HSV-1, tai herpes simplex 1 ja HSV-2, tai herpes simplex 2, viruksia.

2. Herpes simplex 1 on ensisijainen syy suun infektiot osoittaa ilmenemismuotoja ihon alla ympäröiviin kudoksiin ja suussa. Ilmenemismuotoja herpes simplex 2 esiin sukuelinten alueella.

3. Nämä virukset leviävät aikana kosketuksissa tartunnan saaneiden vaikka ei olennaisesti suorilla yhdyntää. Mikä tahansa suun tai ihon-to-ihokosketus voi levitä niitä. Potilaat, joilla näitä tauteja on vältettävä koskettamasta omat huulensa tai ihovaurioita leviämisen estämiseksi infektioita.

4. Kondomit ovat erittäin tehokkaita torjuttaessa leviämisen herpes simplex 2-infektio vain, jos kaikki iho on tartunta on suljettu kondomia. Tämä ei ole helppoa, koska vauriot sijaitsevat sukuelinten alueella eivät rajoitu penis 'akselin koteloitu kondomi.

5. pidättäytyminen yhdynnässä puhkeamiseen herpesinfektio on yksittäinen tapa varmistaa, että tauti ei välitetään potilaalle 's seksuaalinen kumppani.