Ero hygieenikko ja HammaslääkäriSuuhygienistin vs Hammaslääkäri

Sekä hammaslääkäri ja suuhygienisti ovat ihmiset vastaavat hyvää ja terveet hampaat. Ero suuhygienisti ja hammaslääkäri on, että hammaslääkäri on enemmän korkeasti koulutettuja kuin suuhygienisti. Niillä on erilaiset vastuut liikaa.

Hammaslääkäri
Hammaslääkäri on lääkäri. Hammaslääkäri täydentää kandidaatin 's-tutkinnon hampaiden koulussa suoritettuaan vähintään kahden vuoden koulutusohjelman yliopistossa. Jotta käytännössä, hammaslääkäri tarvitsee lisenssin, johon toisella koe on ohi. Tämä sisältää sekä kirjallisen ja käytännön kokeita.
Sen jälkeen lääkäri hankkii lisenssin, hän voi aloittaa käytännössä. Hammaslääkäri 's tärkein tehtävä on diagnosoida mitään liittyvä kysymys hampaat. Hammaslääkäri tutkii röntgenkuvat, korjaukset hampaat, applys muovi tiivistysaineet lasten' s hampaat, suorittaa korjaavia kirurgia, antaa injektiot, täytteet, root kanavat, kruunut, sillat , tekohampaat, laminaatit, vie mittaukset tekohampaat, ja mitään muuta, joka vaatii suurempaa taitoa. Hammaslääkäri voi määrätä lääkkeitä, ja ne voivat hallinnoida anestesia myös. Hammaslääkäri voi seurata lisätutkimuksia tulla asiantuntija.
Bureau of Labor Statistics osoittaa, että Yhdysvaltain sisältää 85910 hammaslääkäreitä. Mukaan Bureau, keskiansiot hammaslääkärin ovat $ 74. 17 tunnissa, joka tulee ulos on $ 154.270 vuodessa.

suuhygienistin
Suuhygienisti, toisaalta, vaatii vain Associate 's aste, joka on kahden vuoden ajan. Suuhygienistin edellyttää myös luvan harjoittaa. Tämä lupa annetaan vain kun kirjallinen ja käytännön koe on kulunut.
Suuhygienistin käsittelee vastuu tehdä potilaalle valmiiksi ennen hammaslääkärin tulee tutkia hänelle / häntä. Suuhygienistin poistaa minkäänlaisia ​​pehmeitä ja kovia talletukset hampaista. He myös opettavat potilaita miten harjoitella hyvä suuhygienia sekä myös muita ennaltaehkäisevää hammashoitoa. Ne tekevät alustavan tutkinnan nauhoittaa väärinkäytöksiä. Suuhygienistin puhdistaa hampaat, tekee tiivisteiden, ja tekee valkaisu, fluoria, ja syvä puhdistus.
Mukaan Bureau of Labor Statistics, on 173090 suuhygienistien Yhdysvalloissa Tämä on paljon enemmän verrattuna määrä hammaslääkäreitä samana aikana. Mukaan Bureau, miehityksen suuhygienistin on nopein kasvuvauhti paljon enemmän nousevia ajan.
Sikäli kuin tuloksen osalta, suuhygienisti on tuntipalkka on noin $ 32. 19 ja noin $ 66.950 vuodessa.Yhteenveto:

1. hammaslääkäri on lääkäri, joka hankkii neljän vuoden koulutusohjelma kun suuhygienisti on vain kahden vuoden verran.
2. suuhygienistin valmistelee potilaan hammaslääkärin tutkia häntä / häntä.
3. suuhygienistin puhdistaa hampaat, ei valkaisuun ja hammaslangan kun hammaslääkäri suorittaa menettelyjä, kuten root kanavat, hammasproteesit, ja laminaatit.
4. Hammaslääkäri saa $ 65- $ 75 tunnissa, kun taas suuhygienisti saa $ 25- $ 35 euroon tunnissa.