Ero MRI ja MRAMRI vs MRA

Magneettikuvaus tai MRI, on suhteellisen uusi diagnostinen työkalu, joka käyttää magneettikenttiä luoda kuva pehmytkudokset kehon sisällä. Se on hyvin samanlainen kuin mitä röntgenkuvaus, mutta on kehittynyt ja on kyky näyttää lihasten ja muut elimet. MRA sanoista magneettiangiografiassa. Se on periaatteessa sama kuin MRI teknologian ja perusperiaatteet, mutta tekniikat ovat suunnattu osoittamaan veren liikkuvuuden sisällä väyliä kehon.

Kun tutkia MRI ja MRA kuva samasta kehon osaa, kuten pää, on selvä ero näiden kahden välillä. MRI näyttäisi paikallaan kehon osiin, kuten aivot, ja rakenteet ympärillä. Nämä eivät näy käytettäessä MRA koska se vain näyttää verisuonten kanssa alueilla suurempi virtauksen edustettuina voimakkaamman signaalin kuin niillä alueilla, joilla hitaampaa verenkiertoa.

Kun se tulee diagnostiikkaa, MRA ja MRIs hyödynnetään sen mukaan, mitä lääkäri on todella etsivät. Suurempi kyky MRI kuvien osoittaa poikkeavuuksia pehmytkudosten tekevät siitä optimaalisen työkalun etsimiseen kasvaimia. Kun useita skannauksia, tietokone voi muodostaa melko yksityiskohtainen 3D-kuva kehon. Kuten edellä todettiin, MRA käytetään skannaamaan verisuonten löytää pullistumat tai alueita, jotka ovat kokeneet ahdas virtaus, joka voi mahdollisesti johtaa yhteen lähitulevaisuudessa. Tämä auttaa lääkäri tarjoamaan hoitoon ja / tai luomalla ehkäiseviä toimenpiteitä potilaalle.

Yhteenvetona, MRI ja MRA kuvantamisen ovat lääketieteellisiä välineitä, joiden avulla lääkäri tehdä tarkka diagnoosi ongelman, että potilas on ottaa. Koska jokainen niistä on omat käyttötarkoitukset, jotka riippuvat siitä, mitä ehto on, se on jopa lääkärin valita, mitä työkalu hän haluaisi käyttää.Yhteenveto:

1. MRI on lääketieteellinen diagnostinen työkalu, joka käyttää magnetismia 'katsomaan' kehoon kun MRA on erikoistunut tekniikka MRI joka keskittyy verisuonten

2. MRI näyttää staattisen osat kehon kun taas MRA näyttää vain veren virtausta verisuonissa