Ero ABG ja VBGABG vs VBG

Aikana Hätätapauksissa koulutettua henkilöstöä tehtävänä tehdä nopeita päätöksiä siitä, miten käsitellä potilaille ennen kuin ne vietiin sairaalaan. Kun näin tapahtuu, nopea ja nopea arviointi tehdään ennen hoidon edes alkanut. Tämän tarkoituksena on estää lisäämällä vammoja potilaalle. He etsivät potilaan 's hengitysteiden, hengitys, ja lopuksi liikkeeseen.

Kaikki nämä asiat arvioidaan koulutetut ammattilaiset hätätilanteissa jonka jälkeen potilas tuodaan sairaalaan. Mieti nyt tätä, mitä yhdistää 3 avainkohtia esitetty edellä? Vastaus tähän on yksinkertainen. Kaikki ne liittyvät prosessi, jossa elintärkeä ilma tulee kehon, hapen ja hiilidioksidin vaihtoa, ja happea ja muita kaasuja kierrätetään veressä. Termit yleinen täällä ovat pohjimmiltaan ilmaa ja verta. Ja nämä termit viittaavat ilmanvaihto ja verenkierto, jotka molemmat ovat tarpeen valvoa jatkuvasti määrittää tilan hapen kuljetusta eri kehon soluihin.

Lääkärit aina tarkistaa tasot happea ja hiilidioksidia verisuonissa kautta verikokeet. Nämä kaasut ovat pohjimmiltaan kutsutaan veren kaasuja. On muistettava, että happi on tärkeä meidän solujen työ- ja toimintakykyä, ja ilman sitä, meidän solut hitaasti kuihtuvat. Toisaalta, hiilidioksidia ei tarvita veressä, ja se olisi oikein eliminoida estää komplikaatioita myöhemmin. Lisäksi analyysi verikaasu- auttaa lääkäreitä määrittämään tila kehon kyky kaasun vaihtoon sekä säilyttäen normaalin rajoissa veren pH 7. 35 7. 45. Joukko epänormaaleja lukemia voisi merkitä vakavaa ongelmia.Mikä erottaa valtimon veren kaasu (ABG) kyseisestä on laskimoverta kaasu (VBG)? Ensimmäinen ja selvä ero olisi alue, jossa ne on otettu. Valtimoiden veri kaasu testaus on peräisin verinäytteestä valtimoissa. Kannattaa muistaa, että valtimot ovat happipitoista verta. Toisaalta, Laskimoveren Tarkistuskaasuseokset tulee suonet potilaan, joka on korkeampi hiilidioksidipitoisuuden.

Seuraavassa on muita eroja. Vuonna ABG, normaali lukemat tulisi sisällyttää PaO2 (paine happipitoisuus) on 80-100mmHg, PaCO2 (painostus hiilidioksidi) on 35-45mmHg. VBG, PaO2 on noin 40-30mmHG ja PaCO2 on noin 41-51mmHg. On huomattava ero lukemien esitetty. Ja lopuksi, epänormaali tulos osoittaa riittämätöntä kaasujen vaihtoa tai on muita tautitiloja.