Ero plasmadonaatio- ja VerenluovutusPlasma Lahjoitus vs Verenluovutus

Veri, kuten me kaikki tiedämme, on erittäin tärkeää kehomme. Se toimii kuljettamalla ravinteita, vettä ja happea, joka kiertää kehossa. Se ylläpitää myös nesteen ja yleinen homeostaasiin kehossa. Kun veri on vaikutusta, ilmeisesti, vain silmänräpäyksessä, henkilö voi kuolla välittömästi. Otetaan esimerkiksi taudin dengue aiheuttaman hyttynen. Jos verihiutaleiden eivät pystyneet vaihdettava välittömästi, että potilas on sisäistä verenvuotoa. Joten verenluovutusta tarvitaan mahdollisimman pian.

Verenluovutus on termi tunnemme. Mutta entä plasmadonaa-? Tutkikaamme tarkasti näitä sanoja.

Veri on erilaisia ​​komponentteja. Se koostuu RBC tai punasolujen, valkosolujen, tai valkosolut, verihiutaleet, ja lopuksi plasma. Plasma on osa verestä, joka on nestettä luonnossa. Tämä alaerä veri kuljettaa ravinteita ja hyytymistekijöitä.

Kun henkilö lahjoittaa varten verenluovutusta, kaikki kokoveren komponentteja otetaan kyseiseltä henkilöltä. Se riippuu luovuttajan onko hän haluaa erottaa veren komponenttien tarpeen mukaan henkilön hän auttaa. Se voi olla veren punasolujen yksin, valkosolut, verihiutaleet, tai plasmasta. Se 's jopa lääketieteen teknologi erottaa tämän koko veren komponentti.Plasmadonaatio-, toisaalta, on sama kuin verenluovutusta. Kuitenkin plasman komponenttia on yleensä otetaan lahjoitus erottamisen jälkeen veren komponenttien, mutta loput komponenttien veressä annetaan takaisin potilaaseen. Tätä kutsutaan afereesi. Ihmiset, jotka kärsivät palovammoja, trauma, ja vuotohäiriöt hyötyvät plasmadonaatio-.

Verenluovutusta voidaan suorittaa 60 päivän välein tai 2 kuukautta. Se voi 't tehdä usein, koska RBC aineenvaihdunta, eroon pois, ja uudistaa kahden kuukauden välein sisällä kehomme. Veriplasmaluovutusten toisaalta, voidaan lahjoitti usein kuin muut veren komponentit ovat palautetaan luovuttajan' kehon.

Yhteenveto:

1. Verenluovutukset liittyy luovuttamista kaikkien koko komponenttien veressä veriplasmaluovutusten kyse ainoastaan ​​luovuttamista plasman, ja jäljellä veren komponenttien palautetaan luovuttajan 'kehon.
2. Verenluovutukset voidaan tehdä vain kahden kuukauden välein, kun taas veriplasmaluovutusten voidaan tehdä useammin.