Ero Sirppisoluanemia ja Sirppi TraitSirppisoluanemia vs Sirppi Trait

Veri dyscracias ja veren häiriöt esiintyvät pieni osa väestöstä. Jotkut selvitä siitä taas suurin kuolee sen takia. Jotkut veren häiriöt ovat hallittavissa ja helppo hoitaa taas jotkut vaativat ikävä hoitomuotoja, kuten kemoterapiaa veri- kuten leukemia.

Mitä hallittavissa yhden, sirppisoluanemia on yksi veren häiriöitä, jotka voidaan hallita. Myös mitä te kutsutte 'sirppi piirre.' Mikä voi olla eroja? Pyrkikäämme puuttua ja erottamaan ne molemmat.

Sirppisoluanemia on perinnöllinen sairaus, jossa muutoksen vaikutuksen veren on punasoluja. Se vaikuttaa paljon rotuja, kuten amerikkalaiset, erityisesti Afrikkalainen-amerikkalaiset. Myös aasialaiset, arabialaiset, intiaanit, Välimeren ja Etelä-amerikkalaiset, jotka kärsivät tästä taudista.

Sirppisolupiirre, toisaalta, on tila, jossa rahdinkuljettaja piirre, jolla on virheellinen geeni. Tämä tarkoittaa sitä, että operaattorin on yksi epänormaali geeni ja yksi normaali geeni. Epänormaali geeni on, että sirppiytyneiden hemoglobiinin kun normaali geeni on normaalin hemoglobiinin. Surullista totuus on, että yksi kymmenestä afrikkalaiset ovat kantajia sirppisolupiirre. Harjoittajat ovat yleensä turvallisia tässä sairaudessa, mutta kun ne ovat siirtäneet sitä, seuraava kantaja on epänormaali RBC tai punasoluja.Vuonna sirppisoluanemia, punasolut tullut sirpinmuotoinen. Sirpinmuotoinen on samanlainen kuunsirppi. Normaali punasoluja on yleensä pyöreä, sileä, ja pehmeä. He voivat myös helposti kuljettaa itse kehossa. Kuitenkin sirpin cell anemia, muoto punasolut sirpin muotoinen. Solut tarttuvat toisiinsa ja ovat jäykkiä. Kun sirppisolu tapahtuu, on riittämätön toimitus happea elimistössä ja anemia tapahtuu. Muita oireita ovat väsymys ja hengitysvaikeudet.

Sirppisolupiirre kantajat voivat olla yksi jokaisessa neljässä lapsia, jotka on sirppisoluanemia tulevaisuudessa, tai että on 25 prosentin mahdollisuus. Toinen 25 prosentin on normaali hemoglobiinin, kun taas toinen 50 prosentin voivat kantaa taudin. Tämä prosenttiosuus ilmetä, kun molemmat vanhemmat ovat kantajia sirppisolupiirre.

Yhteenveto:

1. Sirppisoluanemia on sairaus taas sirppisolupiirre on poikkeavuus geenissä.
2. Sirppisoluanemia tapahtuu niille, joilla on vamman hemoglobiini geenit samalla kantajia sirppisolupiirre saa tautia, koska ne ovat vain kantajia.