Ero SIADH ja Cerebral Salt Wasting SIADH vs Cerebral Salt Wasting

Tietyt sairaudet voivat olla varsin pelottava ja haitallista pitkällä aikavälillä varsinkin kun ne herättävät ei-toivottuja oireita.

SIADH ja aivojen suolaa tuhlaamatta kaksi sairauksia, jotka voivat olla hengenvaarallisia. Nämä kaksi taudit voivat myös vaihtaa keskenään, koska niillä on samat oireet potilaiden mukana.

SIADH tarkoittaa 'oire antidiureettisen hormonin liikaeritystä.' 'ADH' tai 'ADH' pitää vapauttaa veden munuaisiin. Näin ollen, se säilyttää vettä elimistöön. Kun on liikaa vettä elimistöön, natrium kehossa tulee laimentaa. Siten numero yksi ilmentymä on hyponatremia tai alhainen määrä natriumia veressä. Jos on vähäsuolaista kiertävä kehossa, tulee olemaan merkittävä vaikutus tietoisuudessa. Näin tulee olemaan huimaus, päänsärky, sekavuus, ja tajuton. Pahoinvointi ja oksentelu tapahtuu myös.

Cerebral suolaa kuihtuminen, toisaalta, isn 'T yleinen hormonitoimintaa sairaus, joka ilmenee nestehukka ja hyponatremia. Tämä johtuu aivojen trauma, kasvaimet, vammoja tai jopa hematooma, että' s ympäröivä aivoihin. Ilmenemismuoto on myös sama kuin SIADH kanssa nestehukka, liian paljon virtsaaminen ja virtsan eritystä, joka on noin 2. 5 litraa 24 tuntia, äärimmäinen jano ja äärimmäinen kaipaavat suolaista ruokaa.

Jotta lääkäri diagnosoida SIADH, natrium testataan veressä. Jos arvot ovat alhaiset, niin on hyponatremia. Sitten löydöksiä, kuten alhainen BUN, alhainen virtsahapon, alhainen albumiini ja normaali seerumin kreatiniini voi vahvistaa SIADH. Syy SIADH eroaa aivojen suolaa tuhlaamatta. Syynä voi olla infektiot, kuten keuhkokuume, aivokalvontulehdus; syöpien, kuten keuhkosyövän; kilpirauhasen vajaatoiminta, ja tietyt lääkkeet, kuten karbamatsepiini ja klofibraatti.Koska syy aivojen suolan tuhlaus on pääasiassa aivoissa, se voidaan erottaa SIADH virtsan kautta pitoisuus. Aivojen suola kuihtumista, natrium virtsa-pitoisuus on alle 100 meq / l, kun taas SIADH on suurempi arvo.

Hoito SIADH on nesteen rajoitus, suonensisäisesti suolaliuosta, ja tietyt lääkkeet. Hoito aivojen suolaa Viivyttelyllä kautta usein nesteytys kuivumisen estämiseksi plus lääkkeitä.

Yhteenveto:

1. SIADH aiheutuu tulehduksista ja syöpien samalla aivojen suolaa tuhlaamatta johtuu aivojen trauma, vamman, hematooma, ja kasvaimet kaikki esiintyvät aivoissa.
2. SIADH on suurempi natriumin virtsaan pitoisuuksina kuin aivojen suolaa tuhlaamatta.
3. hallinnointi SIADH on nesteen rajoitus kun aivojen surkastuminen tapahtuu usein nesteytys.