Ero kVA ja kWkVA vs kW

Oletko koskaan huomannut, että kaikki laitteet tai pala sähkökoneiden että te käyttää, ne tulee aina osoittaa niiden Tehot?

Huomaat, että jotkut sähkölaitteet ilmaista tehoarvot kilowatteina tai kilowattia; ja jotkut ilmaistaan ​​kVA, tai kilon voltin ampeeria. Molemmat arvot ilmaista voimaa, mutta ne ovat todella erilaisia.

kVA tunnetaan 'näennäisteho' tietyn piirin tai sähköjärjestelmän. Vuonna Tasasähköpiirien, kVA vastaa kW, koska jännite ja virta eivät saa epätahdissa. Kuitenkin 'näennäisteho' ja 'pakotettu' (joka ilmaistaan ​​kW) voivat erota toisistaan ​​vaihtosähköpiirejä. kW on yksinkertaisesti määrä todellisen tehon, joka tekee pätevä työtä. On huomattava, että vain murto-osa kVA pääsee tekemään työtä, ja loput on liikaa nykyisessä.

Ratkaiseminen varten kW (pakotettu) edellyttää toisen muuttujan nimeltään Power Factor (PF). Tämä niin kutsuttu Power Factor on epämääräinen arvo, joka voi vaihdella jokainen laite tai sähköinen laite. Pohjimmiltaan, arvo Power Factor on annettava joko prosentteina tai 0-1, jolloin 100 prosenttia (tai 1) pidetään yhtenäisyyttä. Mitä lähempänä Power Factor on ykköstä, sitä tehokkaammin tiettyyn laitteeseen on sen käyttö sähkön.

Unity on käytännössä läsnä DC piirejä, mikä luo mitään eroa kVA ja kW. Laite käyttää vähemmän kW, kun jännite on epätahdissa nykyisen. Samalla, Power Factor luonnollisesti alentaa prosessissa. Tehokertoimen on joko johtava tai jäljessä, sen mukaan, miten kuorma siirtää vaiheen nykyisen suhteen vaiheen jännitteen.

Välinen suhde kolmen (kVA, kW ja tehokertoimen) on matemaattisesti kuvata:

kW = kVA x Power Factor; kVA = kW / Power Factor; Tehokertoimen = kW / kVA

DC piirejä, tehokerroin on matemaattisesti merkityksetön, koska se on yhtenäisyyttä. siksi:kW = kVA = V x Nykyinen x 1 = volttia x Nykyinen

Yhteenveto:

1. kVA tunnetaan 'näennäistehon', kun taas kW viittaa todelliseen tai todellista valtaa.

2. kW on tehon määrä pystyy tekemään työtä, kun taas vain osa kVA on käytettävissä tehdä työtä.

3. kW on kilowattia, kun taas kVA on kilon volttia ampeeria.

4. kVA on yhtä kW DC piirejä koska jännite ja virta eivät ole epätahdissa (yhtenäisyys).