Ero ensimmäisen, toisen ja kolmannen asteen palovammojaEnsimmäinen, toinen, vs kolmannen asteen palovammoja

Burns pidetään usein vakavia vammoja, jotka aiheutuvat monet tekijät. Asiantuntijat kuitenkin tehneet eri palovammoja auttaa saada laajuutta tai vamman vakavuus. On olemassa kolme ensisijaista luokkaan, nimittäin: ensimmäinen, toinen ja kolmannen asteen palovammoja. Tämä on usein ensimmäinen asia, joka on määritettävä, jotta terveydenhuollon tarjoajan edetä hoidon tai hoidossa, koska tyyppiä tai määrää intervention tarvitaan eroaa yhden asteen välillä.

Ensimmäisen asteen palovammoja pidetään sellaisenaan, koska ne ovat kaikkein vähäinen kaikista polttaa tyyppejä. Useimmat hoidot tämäntyyppisen polttaa voidaan helposti annostella kotona. Näitä palovammoja on ominaista pinnalliset palovammat, jossa paranemista odotetaan olevan nopeaa ja helppoa (4-6 päivää). Ihon punoitus, pieniä turvotusta liittyy kipua ja kosketustunto muutamia tuttuja merkkejä ensimmäisen asteen palovammoja. Yleinen esimerkki tämäntyyppisten polttaa on auringonpolttama. Yleinen hoito tähän on sovellus jään on poltettu iho 'pinnasta. Käyttö kylmää vettä imeytyy ja muut kaupalliset anti-polttaa voiteita voi nostaa paranemista.

Toisen asteen palovammat ovat vakavampia verrattuna entiseen. Sen lisäksi syrjäisimpien kerros ihoa (iho), tämäntyyppinen jo tunkeutuu syvemmälle seuraavan kerroksen (dermis). Pitkäaikainen altistus korkeille lämpötiloille tai altistuminen kemikaalille, joka palaa luonnossa, voi aiheuttaa tämäntyyppisiä palovammoja. Toisen asteen palovammoja, rakkuloita ja kovaa kipua ovat usein läsnä. Koska sisempi osa ihon todennäköisimmin heikentynyt, polttaa uhri on jo altis tulehduksille. Useimmat näistä palovammojen tarvitsevat lääkärin hoitoon pikemminkin kuin perinteiset kotihoito. Särkylääkkeitä ja antibiootteja ovat yleensä määrätty. Healing, toisin kuin ensimmäisen asteen palovammoja, kestää noin kuukauden.

Vakavin kaikenlaisten palovammoja on kolmannen asteen palovamma. Sen lisäksi polttamalla kaksi ensimmäistä ihon kerrosta, tämän tyyppinen polttaa jo tunkeutuu muihin syvemmälle ihon kerroksiin, kuten ihonalainen kerros ja sen ympäröiviin kudoksiin. Koska vahingon laajuus, hermot ovat yleensä vaikuttaa myös johtaa vähentynyt sensaatio teennäinen ja todennäköinen tunnottomuutta. Rakkuloita ja muodostumista mätä todennäköisesti odotettavissa. Kolmannen asteen palovammoja kehittynyt lääkäriin on pakollista, koska ne vievät pisin aikaa parantua.Joissakin muita resursseja, ne sisältävät myös neljännen asteen palovamma jonka sanotaan olevan paljon huonompi kuin kolmas taso. Tämä on ominaista laaja ja syvä palovammoja moniin kehon osiin.

Yhteenveto:

1. Ensimmäisen asteen palovammat ovat lievin, kaikkein pinnallinen tyyppi polttaa joka parantua nopeimmin.
2. Toisen asteen palovammoja vaikuttavat ihon ja dermis nahkaan, joille on tunnusomaista rakkuloita. 3. Ne yleensä tarvitsevat vähintään kuukausi aikaa täysin parantua.