Ero Silmälääkäri ja OptometristSilmälääkärin vs Optikko

Yksi enemmistön tyypillisissä virheitä erilaisten potilaiden on havaita, että silmälääkäri ja optometristin ovat samat kannalta työssään. Tästä huolimatta on olemassa valtava epäsuhta mainittujen alojen ammatti. Optometrist on tärkein terveydenhuollon ammattilainen, joka on vastuussa hoidosta normaali näkö ongelmia ja vuotuinen checkups. Tämä kanta edellyttää henkilön jonkinasteiseen ja lisenssin tohtori optometriajärjestö ja mahdollistaa diagnoosin tyypillinen näöntarkkuuden ongelmia, kuten likinäköisyyttä ja kaukonäköisyyttä, määrättäessä silmälasit korjata visuaalinen ongelma potilaan, lääkkeen määrääminen ja lääkkeen erityisen lääkkeet, diagnosoinnissa silmäsairauksien ja sairauksia. Kaikki nämä ovat puitteissa tämän ammatin tyypillisesti klinikalla tai sairaalassa.

Silmälääkäreiden voi suorittaa vastaavan tehtävät optikoiden vaan katsotaan olevan korkeampi järjestely, koska ne ovat itse asiassa lääketieteen lääkärit pääaineenaan lääkärit Osteopathic Medicine tai lääkäreitä, joiden käytännön erikoistunut vision ja hoito silmissä. Tämä tarkoittaa, että silmälääkäri pystyy diagnosoimaan tai arvioimaan ja hoitaa hyvin monimutkainen silmäsairauksien; voi suorittaa leikkauksia kuten phacoemulsification tai LASIK ja kaihi uuttamalla leikkauksia; voi hallita tarkemmin alat, jotka liittyvät silmän hoitoon. Tärkein ero mainittujen silmä liittyvien ammattien on, että silmälääkärit voivat suorittaa invasiivisia toimenpiteitä, kuten leikkauksia ja muita ehtoja, jotka edellyttävät enemmän lääketieteellistä osaamista.

Argumentit eri paikoista tapahtua yli laajuus ja rooli optikon tärkein silmän hoitaja. Useita paikkoja ympäri maailmaa jo sallivat optikoiden hallitsemaan olosuhteet kuten glaukooma ja kaihi niin kauan kuin henkilö on saavuttanut todistus tai lisenssi, joka virallisesti todetaan, että henkilö pystyy käsittelemään tällaisia ​​ehtoja. Hyödyntäminen lukuisia diagnostisia lääkkeitä ja lääkemääräykset parantavaa huumeiden on jo saavutettavissa optikot. Kuitenkin yleisen luettelon tarkka lääkkeitä, jotka voidaan määrätä ja käyttää tarvitaan. Useat optikot voivat yhtä hyvin suorittaa pieniä leikkauksia kuten ottaen vieraita aineita ulos silmästä. Sillä tapauksia, joissa ne ymmärtää, että se ei ole niiden laajuus ja tietoa, he voivat suositella potilaalle yhteyttä silmälääkäriin.

Silmälääkäri voi hallita olosuhteissa, kun se koskee silmät, vaikka joillakin alueilla ne voivat olla enemmän taitoa kuin sarveiskalvon, verkkokalvo, Pediatrics, leikkauksia, ja toiset. Suurin osa lääkärien tämän ammatin käsittelee akuutti asioissa näönhuollon. Näin ollen enemmän harvinaisia ​​tai vaikea tapauksissa potilas on yleisesti kutsutaan asiantuntija kyseisellä alalla.

Ensisijainen eroja kahden uran ovat koulutusta. Kaksi osaamisaloja edellyttävät jatkotutkinto yliopistoissa, jotka ovat erittäin kilpailukykyisiä perusteellinen edellytykset tulla tunnustettu. Polku tulla optometrist alkaa kanssa, joilla on kandidaatin 's tutkinto ja joutumassa yliopisto, joka on optometrian koulu. Tämä koulu on neljän vuoden didaktisen kliinisen valmisteen ja kursseista kanssa viimeisen vuoden yleisesti täytettiin tehtävien kautta sairaaloiden, infirmaries, ja klinikoilla. Toisaalta, polku tulla silmälääkäriä aloitetaan kandidaatin 's tutkinto ja joutumassa lääketieteellisen koulun. Tämä koulu merkitsee neljän vuoden koulutusta, harjoittelua ja luokissa. Jälkeen opiskelee lääketieteellisen koulun, henkilön on oltava vuoden kliinisenä asuva ja kolmen vuoden residenssi silmätautien. Koulutus jatkuu yhdestä kolmeen vuotta erityinen fellowship koulutusta.

Yhteenveto:1. optometristi on tärkein terveydenhuollon ammattilainen, joka on vastuussa hoidosta normaali näkö ongelmia ja vuotuinen checkups. Tämä tarkoittaa, että silmälääkäri pystyy diagnosoimaan tai arvioimaan ja hoitaa hyvin monimutkainen silmäsairauksien.

2. optometrist 's ammatti edellyttää henkilön jonkinasteiseen ja lisenssin tohtori optometriajärjestö. Silmätautilääkärit ovat itse asiassa, lääketieteen lääkärit, joilla on tutkinto tohtori Osteopathic Medicine tai lääkäreitä, joiden käytännön erikoistunut vision ja silmän hoito.

3. Optometristi sallia diagnoosin tyypillinen näöntarkkuuden ongelmia, kuten likinäköisyyttä ja kaukonäköisyyttä, määrättäessä silmälasit korjata näköhäiriöitä potilaan, reseptiä ja annosteluun erityisesti lääkkeitä, diagnosoimiseksi silmäsairauksien ja sairauksia. Silmälääkäri voi suorittaa leikkauksia kuten phacoemulsification tai LASIK, kaihi uuttamalla leikkauksia, ja voi hallita tarkemmin alat, jotka liittyvät silmän hoitoon.

4. Tärkein ero mainittujen silmä liittyvien ammattien on, että silmälääkärit voivat suorittaa invasiivisia toimenpiteitä, kuten leikkauksia muita ehtoja, jotka edellyttävät enemmän lääketieteellistä osaamista.