Ero dekstroamfetamiini ja AdderallEdustavia poikittainen kuvia (vasen, normaali aivojen oikea, potilas ADHD)

Dekstroamfetamiini vs Adderall

Johdanto:
Dekstroamfetamiinin ja Adderall ovat lääkkeitä käytetään ensisijaisesti ylivilkkaushäiriön (ADHD) ja narkolepsia (uni-vanavedessä sykli poikkeavuus). Sekä lääkkeet kuuluvat ryhmään Psykostimulanttien jotka edistävät valveillaolon ja lisäävät keskittymiskyky. Nämä lääkkeet on otettava vasta asianmukaisen lääkärissäkäynti.

Ero toiminnassa:
Dekstroamfetamiinin on yleisnimitys lääkkeen käyttää yksinään tai yhdessä muiden lääkkeiden hoitoon ADHD ja narkolepsia. Sen periaate toiminta on keskushermostoon eli tuottamaan valppautta vaikuttamalla tiettyihin aivojen kemikaaleja. Sen tavoitteena on vähentää väsymystä on tehnyt siitä suositun 'go pilleri' sotilaallisessa ja ilmavoimat tehtävien aikana. Dekstroamfetamiinin käytetään myös masennuksen hoidossa, Kehitysvaikeudet, kehitysvammaisuus häiriöt ja toipuminen aivohalvauksen.

Adderall on tuotenimi yhdistelmän kahden eri lääkkeitä. Se sisältää 25% levoamfetamiini ja 75% dekstroamfetamiini. Levoamfetamiini ja dekstroamfetamiinin ovat isomeerejä amfetamiinia, yhdisteitä, joilla on sama kemiallinen kaava, mutta erilaisia ​​rakenteita, keskushermoston stimulantti. Adderall toimii paremmin edistää henkistä valppautta, valveillaolon ja valvontaan levottomuus. Sitä käytetään myös suorituskyvyn ja kognitiivisen tehostajana. Levoamfetamiini osa siitä on ylimääräisiä vaikutuksia vähentämällä ruokahalua ja parantaa keskittyä. Adderall on virkistyskäytön seksuaalista ja euforista liikaa.Ero haittavaikutuksia:
Dekstroamfetamiinin on useita sivu- vaikutuksia elimistöön, mutta on havaittu, että intensiteetti on pienempi kuin tuottama Adderall. Joitakin yleisiä haittavaikutuksia ovat päänsärky, vatsakipu, ripuli, ummetus, pahoinvointi, univaikeudet jne vakavampia sivuvaikutuksia ovat huimaus, sekavuus, lisääntynyt sydämen syke, ja kohonnutta verenpainetta jne. On aina suositeltavaa hakeutumaan välittömästi lääkärin neuvoa, jos jokin näistä vaikutuksista on käyttäjän kokema. Dekstroamfetamiinin tiedetään tuottavan riippuvuus sen jälkeen potilas usein taipumus nostaa annosta itse, ja voimistaa tätä lääkettä.

Adderall tuottaa myös sivuvaikutuksia samanlainen dekstroamfetamiinin mutta monta kertaa nämä nähdään olla voimakkaampia Adderall. Nämä ovat unettomuus, levottomuus, agitaatio, ummetus, huimaus, sekavuus, sydämen tykytys, hengenahdistus jne Vaikka sivuvaikutukset tuottaman Adderall ovat enemmän intensiteettiä, haluttu vaikutus parantaa keskittymistä ja lisää energiaa myös paremmin nähtävissä käyttämällä Adderall. Saadakseen Lisääntynyt hyvinvoinnin pienemmällä väsymys ja keskittyä paremmin, väärinkäyttö Adderall on hyvin yleistä. Tämä johtaa riippuvuutta tätä lääkettä, joka on hyvin vaikea hallita.

Yhteenveto: