Ero kihti ja vaivaisenluuKihdin röntgenkuvaus vasen jalka

Kihti ja vaivaisenluu on kaksi hyvin erilaisia ​​sairauksia, jotka on joukko samanlaisia ​​oireita, jotka saattavat olla harhaanjohtavia.

Määritelmä
Kihti on sairaus ominaista liiallinen virtsahapon pitoisuuksia veressä johtaa laskeuman kiteitä virtsahapon nivelissä. Se alkaa laskeumia suuressa toe seurasi muissa kudoksissa ja nivelet. Kihti kutsutaan myös nimellä 'podagra', kun se vaikuttaa suuri varvas ainoa. Kihti pidetään osana Crystal aiheuttama niveltulehdus. Bunions sen sijaan ovat luinen kosmeettiset haitat suuren varvas, joka voidaan nähdä mal-linjaus luun suuren varvas. Vaivaisenluu nähdään ulospäin siirtymä suuren varvas johtuu geneettisestä syistä. Bunions ovat yleisesti nähtävissä naisilla taas kihti on yleisesti nähtävissä miehissä.

Ero syyt
Kihti esiintyy johtuu liiallinen virtsahapon kehossa, jossa ei voida erittyy munuaisten. Tarkka syy vaivaisenluu muodostusta ei tiedetä, mutta on vahvasti sidoksissa geneettisesti ja huonosti istuvat jalkineet ja lattajalat tiedetään pahentaa sitä.

Ero oireita:
Vuonna akuutin kihti, on punoitusta ja kipua totesi isoon varpaaseen yhdessä turpoaminen liitos, joka on vaikuttanut. Vuonna bunions on läsnäolo luinen turvotus näkyvissä joissa on usein kivulias kävellessä mutta ilman turvotusta ja punoitusta. Bunions ovat erittäin kivuliaita kävellessä erityisesti korkkarit ja pieni pohjantikka jalkineet. Usein on vaikea löytää kenkiä, jotka on mukava henkilö, joka on vaivaisenluu jaloissa.Vaivaisenluu

Ero Tutkimukset:
Kihti voidaan diagnosoida tekemällä yksinkertaisella verikokeella, joka mittaa seerumin virtsahappopitoisuus taas röntgenkuvat ovat kultakantaan diagnosoida vaivaisenluu kuin luinen kasvu näkyy X-ray. Monet lääkärit myös suorittaa imua nesteen nivelten joka osoittaa läsnäolo virtsahapon kiteitä mikroskoopilla. Aspiraatio on tarpeen arvioida vakavuuden tulehduksen ja tyypin kiteiden aiheuttama kihti.

hoito:
Kihti ohjataan nopeasti antamalla tulehduskipulääkkeitä hallita kipua ja lääkkeet, jotka vähentävät virtsahapon pitoisuuksia elimistössä. Kolkisiini on tiettyä lääkettä käytetään vähentämään akuutin kivun kihti. Kipulääkkeet ja tulehduskipulääkkeet vähentää kipua ja tulehdusta vastaavasti kihti taas bunions on konservatiivinen linja hoito, joka koostuu muuttamalla jalkineita tai käyttämällä kuntoutusosasto. Kuntoutusosasto ovat myötäilevä täyte tai lastat joka sopii vaivaisenluu ja antaa kerros pehmuste vaivaisenluu, estää kivun. Jään, lepo ja lääkitys lievittää kipua ovat toisella rivillä hoidon. Henkilöt, jotka ovat toistuvia vaivaisenluu kipua, joka on jatkuva huolimatta konservatiivinen menetelmiä, podiatric kirurgi voi suorittaa invasiivisia leikkaus korjata epämuodostuma.

Yhteenveto: