Ero kodeiinia ja HydrocodoneKodeiinia vs. Hydrocodone

Kipu on hyvin subjektiivista ja hyvin yksilöllinen kokemus. Kuitenkin ihmiset ovat kehittäneet useita lääkkeitä manipuloida kehon 'kykyä hallita kipua. Kodeiinin ja hydrokodonin ovat joitakin näistä lääkkeistä, joissa ne molemmat kuuluvat opioidiagonisti ryhmään. Nämä lääkkeet stimuloivat opioidireseptoreihin sivustoja keskushermostossa muuttamatta sen havainnon ja emotionaalinen vastauksena särkee. Siksi ne lievittää kohtalainen tai kohtalaisen voimakasta kipua. sen lisäksi ne ovat huumausaineet, nämä kaksi lääkkeet voivat myös luokitella antitussive hoitoon yskää. antitussiivit tukahduttaa yskä refleksi suoraan toimia yskä keskus ydin. Suppression on tyypillisesti tarpeetonta ja voi olla haitallista, jos vahinko on tehty kudoksen aikana liiallista yskää kouristukset.

Toisaalta huomata, kodeiinin ja hydrokodonin ovat teknisesti kaksi eri huumeita. Kuitenkin niillä on lukuisia yhtäläisyyksiä ja joskus sekoittaa olevan samat. Yksi merkittäviä eroja näiden lääkeaineiden välillä niiden kemialliset rakenteet. Kodeiini on 3-metyylimorfiini, kun taas kemiallinen rakenne hydrokodonin on aivan samanlainen kuin kodeiini 's, mutta ei ole sama. Se on yhdistelmä eri yhdisteiden. Hydrocodone alun perin syntetisoitiin kodeiinin ja thebaine ja sen tiedetään olevan' puolisynteettisiä. 'He poikkeavat toisistaan ​​myös niiden toiminnan kehossa. kodeiini, sen lähes inaktiivinen muoto, on muunnettava morfiinia kautta entsyymin CYP2D6 löydetty maksasta aiheuttaa opioidivaikutuksia, ja siten se' s pidetään aihiolääke morfiinia. Ihmiset, joilla on puute tämän tietty maksaentsyymin voitti 't tunne mitään terapeuttisia vaikutuksia kodeiinia, koska se ei voi muuntaa morfiini kehossa. Hydrocodone on tehtävä monimutkainen metabolia maksassa kautta O-demetylaation, N-demetylaatio, ja myös 6- keto vähentäminen vastaavaksi 6-alfa- ja 6-beta-hydroksi aktiivisia metaboliitteja. osa hydrokodonin muunnetaan hydromorfoni sytokromi P450-2D6 (CYP2D6). hydromorfonia näyttävät ole merkittävä rooli vaikutuksia profiilia Hydrocone. Lisäksi , Hydrocone ei pidetä aihiolääke.

Hydrocodone on paljon, kuten kodeiini, paitsi että kodeiini on luonnollisesti johdettu oopiumista kasveista kun Hydrokodonin synteettisesti valmistettu ja erityisen lisättyä vetyä molekyyliä. Hydrocodone on enemmän rauhoittavien vaikutuksia kuin kodeiini. Hydrocodone on paljon vahvempi kuin kodeiini ja osoittautunut vähentää tehokkaammin voimakasta kipua. Tämä on syy, miksi kodeiini on yleensä hoidetaan lievää tai kohtalaista kipua hydrokodoni on määrätty hoitoon keskivaikean ja vaikean kivun. Vaikutukset hydrokodonin on noin kuusi kertaa vahvempi kuin kodeiini, mutta yleinen vaikutus hydrokodonin ovat lähes samanlaisia ​​kuin kodeiinia. Hydrocodone myös vähemmän sivuvaikutuksia ovat: kutinaa, pahoinvointi, uneliaisuus, ummetus, virtsaumpi, suun kuivuminen, ihottuma, masennus, näön tai kahtena näkeminen, pahoinvointi, oksentelu, delirium, ja heikentynyt hengitys verrattuna kodeiinin vaikka ne voivat olla esillä mutta vähemmässä määrin. Vaikutukset ja kesto nämä lääkkeet voivat olla samoja, mutta niiden ruuhka-aikoina vaihtelevat suuresti. Yksi 2 tuntia kodeiini samalla 30-60 minuuttia hydrocodone. Kodeiinia ei voida turvallisesti antaa laskimoon, koska se voi aiheuttaa keuhkopöhön, kasvojen turvotus, vaarallinen vapauttamaan histamiineja, ja lukuisia kardiovaskulaarisia vaikutuksia. Hydrocodone on turvallisempaa antaa suun, lihakseen, ihon alle, peräsuolen kautta, nenän kautta (tai haistaa), ja suonensisäisesti mutta yleensä ei ole.

Koska hydrokodoniannoksen ei aihiolääke, sillä ei ole katto annosta, josta vaikutuksia ei kärjistyä. Yksinkertaisesti sanoen, hydrokodonin 's annosta voidaan nostaa loputtomiin saavuttaa suurempi vaikutus toisin kuin kodeiini. Kaikki nämä syyt tekevät hydrokodoniannoksen edullisen lääkeainetta kodeiinia.

Tässä on enemmän ja erityisiä eroja näiden kahden lääkkeen:

1. Hydrocodone on ihmisen aiheuttama, kun taas kodeiinia esiintyy luonnossa.

2. Hydrocodone on erittäin tehokas yskänlääke verrattuna kodeiinin ja tehokkaampi kipulääke.3. Hydrocodone on enemmän sedatiivinen vaikutus kuin kodeiini.

4. Vaikutukset ja kesto nämä lääkkeet voivat olla samoja, mutta niiden ruuhka-aikoina vaihtelevat suuresti. Yksi 2 tuntia kodeiini samalla 30-60 minuuttia hydrocodone.

5. Ne eroavat siinä, miten molekyylit sidotaan kaavassa.

6. kodeiinia ei yleensä suonensisäisesti, koska se voi aiheuttaa keuhkopöhöä ja voi johtaa kuolemaan. Hydrocodone voidaan antaa IV mutta tyypillisesti ei ole.

7. Hydrocodone on vähemmän sivuvaikutuksia kuin kodeiini.