Ero Jersey lehmä ja Holstein lehmäJersey lehmä vs Holstein lehmä

Jersey lehmät ja Holstein ovat suosittuja ja korkea tuottoisia rotuja, jotka tuottavat enemmän maitoa. Nämä kaksi rodut ovat suosikki tiloista.

Mikä on Holstein lehmä? Nämä lehmät ovat peräisin Alankomaissa. Holstein ovat joko valkoinen tai musta black-tai-valkoisia laikkuja kehoaan. Nämä ovat suuria lehmiä ja synnyttää terveitä vasikoita, jotka voivat painaa 40-45 kg.

Mikä on Jersey lehmä? Jersey on lehmien, joka on saanut nimensä siitä paikasta sen alkuperästä. Nimi tulee sen jälkeen Jersey Island Britannian Channel, jossa se on kehitetty. Nämä lehmät ovat punertavia.

Verrattaessa kahta lehmää, Holstein lehmä on raskaampaa ja suurempi kuin Jersey lehmä. Kun Jersey lehmä painaa noin 350-550 kg., Holstein lehmä painaa noin 580 kg. Lisäksi Jersey lehmät ovat pienempiä verrattuna Holstein.Maidontuotannossa Holstein lehmät tuottavat enemmän maitoa elinaikanaan. Vaikka Holstein lehmä tuottaa keskimäärin 19000 kiloa maitoa sen käyttöikää, joka on Jersey lehmä tuottaa keskimäärin 13000 kiloa maitoa sen käyttöikää. Toinen ero, joka voidaan nähdä välillä Jersey lehmien ja Holstein on voirasvapitoisuuden. Vuonna rasvapitoisuus Jersey lehmät pisteet paremmin kuin Holstein. Jersey lehmä on noin 4. 7 prosenttia voirasvapitoisuus kun Holstein lehmä on noin 3. 7 prosenttia maitorasva.

Se voidaan myös nähdä, että Jersey lehmät ovat mukautettavissa kuumassa ilmastossa.

Yhteenveto:

1. Holstein ovat peräisin Alankomaissa. Jersey on lehmien, joka on saanut nimensä siitä paikasta sen alkuperästä. Nimi tulee sen jälkeen Jersey Island Britannian Channel, jossa se on kehitetty.
2. Holstein ovat joko valkoinen tai musta black-tai-valkoisia laikkuja kehoaan. Jersey lehmät ovat punertavia.
3. Verrattaessa kaksi lehmää, Holstein lehmä on raskaampaa ja suurempi kuin Jersey lehmä. Jersey lehmät ovat pienempiä verrattuna Holstein.
4. Kun Jersey lehmä on noin 4. 7 prosenttia rasvapitoisuus Holstein lehmä on noin 3. 7 prosenttia maitorasva.
5. Vaikka Holstein lehmä tuottaa keskimäärin 19000 kiloa maitoa sen käyttöikää, joka on Jersey lehmä tuottaa keskimäärin 13000 kiloa maitoa sen käyttöikää.