Ero Centipede ja MillipedeCentipede vs. Millipede
Varsin usein, juoksujalkaiset ja tuhatjalkaisia ​​hämmentää toisiaan kohtaan. Kuitenkin on olemassa monia eroja kahden hyönteisten muuta kuin kuinka monta jalkaa he ovat. Molemmat hyönteisiä tunnetaan tulossa ulos yöllä tai kosteissa märkätiloissa päivän aikana. Lisäksi niiden tiedetään hakemaan turvaa koteihin aikoina kylmyydestä. Ruoansulatuksessa molemmissa niveljalkaisten on samanlainen kuin ne käyttävät suuhun pureskelun muita hyönteisiä tai orgaanisia kasveja. Kumpikaan näistä kahdesta ovat tappavia, jos ne koskettavat sinua, pure tai spray sinulle.

Juoksujalkaiset kuuluvat eri luokkiin niveljalkaisten, nimeltään Chilopodaa. Juoksujalkaiset on pitkät antennit huipulla päätään. Kun tarkasteltiin mikroskoopilla, juoksujalkaiset on yhdet jalat kohti runko-osan, että heillä on. Tämä tarkoittaa, että on monia osioita tuhatjalkainen 'kehon. On mielenkiintoista seurata juoksujalkaiset liikkua, koska niiden jalat näyttävät vetää jälkeen muusta kehonsa, niitä käytetään työntämiseen ilmoittautua. Liike tuhatjalkainen on nopea ja on samanlainen kuin käynnissä jätetyn eläimen. dispositiota näiden otuksiin on hyvin aggressiivista. ne pyrkivät vahingoittamaan ja suojella itseään. tämän takia käytös, juoksujalkaiset tunnetaan puremisen eläimille ja ihmisille, jotka tulevat liian lähelle niitä. juoksujalkaiset myös näkyvät niin kuin ne ovat litistynyt koska heidän kehonsa on tasainen muodoltaan. juoksujalkaiset syövät pienemmät hyönteiset, jotka tulevat ulos yöllä, koska he mieluummin viileässä.

Tuhatjalkaiset ovat lähes täydellinen vastakohta juoksujalkaiset, vaikka ne näyttävät samanlaisilta. Tuhatjalkaiset suvusta Diplopoda, mikä tarkoittaa molemmat jalat. Antennien päälle tuhatjalkainen 'pää ovat lyhyitä ja katsoa leikata verrattuna juoksujalkaiset. Verrattaessa jalkojen tuhatjalkainen on tuhatjalkainen niitä ei vetämällä, melko lyhyt ja tuskin kiinni ulos tuhatjalkainen' kehon. Lisäksi ruumiin tuhatjalkainen on kaksi jalkaa kohti ruumiin segmentti, mutta ensimmäiset segmentit pään lähellä on vain yksi pari on elin segmentillä. Sen sijaan käynnissä, tuhatjalkaisia ​​liikkuvat hitaasti, hidas kävely on tyypillinen vauhti heille. Käytös tuhatjalkaisia ​​liittyy myös entistä enemmän suojaa ja elintarvikkeiden lähteistä, koska ne ovat scavengers ja toisin juoksujalkaiset ne eivät pure. Tuhatjalkaiset syövät lehtiä ja orgaaninen materiaali, että he löytävät.Yhteenveto

1. juoksujalkaiset ja tuhatjalkaisia ​​ovat monen jalkainen niveljalkaisten joka metsästää yöllä ja kosteissa olosuhteissa, myös ne ovat tiedossa hyökkääviä koteihin.
2. juoksujalkaiset on antennit, jotka ovat pitkiä, ja kaksoisjalkaiset ovat lyhyitä, hienonnettu näköinen antennit.
3. elimet kaksi otuksiin ovat erilaisia, jotka juoksujalkaiset ovat kaksi jalkaa kohti kehon segmenttiä, jotka näyttävät ne vetää. Tuhatjalkaiset on neljä jalkaa kohti kehon segmentti ja ne ovat lyhyitä ja lähellä kehoa.
4. juoksujalkaiset ovat nopeita ja saalistushintoja niveljalkaisten. Tuhatjalkaiset ovat hitaita, scavenger niveljalkaiset.