Ero Nocturnal ja päivittäisetNocturnal vs päivittäiset

Ihmisille ja eläimille toimivat eri ympäristöissä ja vuorokaudenaikoina. Jotkut ovat parhaimmillaan aamulla taas toiset ovat parhaimmillaan yöllä. On mielenkiintoista huomata, että meillä on selvä ja edullinen vuorokauden aikoina. Itse rakastan yötyö, ja I 'm aina väsynyt päivisin. Jotkut rakastavat työskentelevät päivisin ja voi sietää töissä yövuoroja. Joten se riippuu ja vaihtelee paljon kunkin henkilön.

'Nocturnal' on termi, jota käytetään, joka tulee latinan sanasta 'Nocturnus' tarkoittaa 'kuuluva yöllä.' Se on sana, joka kuvaa organismeja, jotka ovat aktiivisia yöllä, kuten eläimiä ja kasveja. 'Päivittäiset' Toisaalta, on sana, joka tulee latinan sanasta 'diurnus' tarkoittaa 'päivittäin' tai 'päivä.' Se on sana kuvataan elollisen jotka ovat aktiivisia päivällä onko eläimiä, kasveja tai ihmisiin samoin.

Eläimillä 'yöeläin' on sana kuvataan niiden käyttäytyminen näitä olentoja, jotka ovat aktiivisia yöaikaan ja nukkuminen päivällä. Näillä eläimillä on suuri tunne hajuaistin tai hajukaasujen ja kuulo. Jotkut voivat vain tehdä tehtävänsä yöllä, kuten pesäpallo. Paljon yöllisen eläinten yleensä suurempia silmät kuin pään ja vartalon. Esimerkkejä näistä ovat tarsiers ja pöllöt.

'Päiväeläin' Toisaalta, on termi eläimiä 'käyttäytymistä, jotka ovat aktiivisia päivällä. Vaikka ne ovat aktiivisia päivällä, ne nukkuvat yöllä. Useimmat eläimet kuin nisäkkäät, linnut, matelijat ja hyönteiset ovat diurnal. Me ihmiset olemme myös diurnal, mutta jotkut ihmiset toimivat parhaiten yöllä. Lisää esimerkkejä näistä eläimistä ovat majavat, oravat, kanit, ja haisunäätien.Kasvit voivat myös olla öinen tai vuorokausirytmi, mutta tämä riippuu vuodenajasta pölytyksen jossa hyönteiset käymään.

Ihmisillä, kun henkilö on sanottu olevan yöllinen, hän on hereillä ja öisin. Hänellä on joskus kutsutaan vampyyri tai Dracula. Yöllisen elämäntapa voi olla syynä yövuoron työpaikkojen sosiaalista elämää, joka tapahtuu aina öisin, kuten juominen ja partying, tai vielä pahempaa, voi olla syynä univaikeudet, kuten unettomuutta.

Yhteenveto:

1. 'päivittäiset' tuli sana 'diurnus' tarkoittaa 'päivittäin' tai 'päivä', kun 'yöllisen' tuli sana 'Nocturnus' tarkoittaa 'kuuluva yöllä.'
2. Nocturnal lajit ovat aistiin jotka ovat aktiivisia yöllä, kun diurnal lajit ovat parhaita toiminta päivällä.