Ero Yksivuotiset ja perennatYksivuotiset vs Perennat

Mikä tekee yksivuotiset kasvit eroaa monivuotinen? Yksivuotiset kasvit ovat ns, koska niillä on yhden vuoden elinkaaren. Yksivuotiset kasvit elinkaaren voi tapahtua missä tahansa kesto alle vuoden, joidenkin yksivuotiset kasvit, joiden elinkaari vain muutaman viikon. Toisaalta, perennat voi olla muutaman vuoden elinkaari. Jotkut perennat on elinkaari on 20 vuotta, riippuen kasvilajeja.

Yksivuotisten kasvien aloittaa elinkaaren siemenet kukkia siemeniä jälleen yhden ainoan kasvukaudella. Vuoden kuluttua, juuret, lehdet ja varret vuosittain kasvi kuolee. Mikä muodostaa sillan yhdeltä sukupolvelta ovat lepotilassa siemenet.

Joissakin tapauksissa jotkut biennaalien ja perennoja voitaisiin kasvanut yksivuotiset kasvit. Tämä johtuu siitä, jotkut vuosittain kasveja niiden elinympäristöjä voi elää perennially kun ne otetaan käyttöön ankara talvikauden. Biennaali (kasveja, jotka vievät kaksi vuotta elinkaarensa) juureksia kuten porkkanaa pidetään yksivuotisia kasveja. Porkkanat korjataan ensimmäisen vuoden aikana, koska heillä on vahvat juuret, jotka kasvavat, mikä antaa oikeuden ravintoa kasvien seuraavana vuonna.
Varsinainen kasvit ovat kaksi suurta ryhmää. Ensinnäkin kesän yksivuotiset aloittaa itämisen ja kuoleman sykli sisällä yhden kauden, vuodenajasta riippumatta on. Summer rikkakasvit kuuluvat tämän lajikkeen. Toisaalta, talvi yksivuotisia, toinen kahden suuren yksivuotisia kasveja ryhmät, elävät pidempään. Ne alkavat itävät syksyllä tai talvella kausi ja kukkivat myöhemmin kauden. Winter yksivuotisia ovat erittäin hyödyllisiä säilyttämään tasapainon ekosysteemille, koska ne toimivat maa kansi perennat, kun ne ovat lepotilassa.

Toisaalta, monivuotiset kasvit, joka tunnetaan myös nimellä ruohokasveista, ovat hyvin erilaisia. Jotkut perennat kutsutaan monocarpic kun ne kukkivat ja karhun hedelmiä vain kerran. Polycarpic perennat kukkia ja kantaa hedelmää vuosittain. Verrattuna yksivuotisten kasvien, perennat hardier. Niille on ominaista kehittynyt rakenteita, jotka mahdollistavat niiden selviytymistä vuosia. Tämä on tyypillistä juurakoita ja sipulit. On aikoja, jolloin monivuotiset kasvit tulevat putoava. Tämä tarkoittaa, että ne ovat vuorottelevat kausia kasvun ja lepotilan vastauksena muutokseen ilmasto. Evergreen monivuotiset kasvit kasvavat ympäri vuoden.Perennat itsepintaisesti kasvavilla monille vuodenaikoina. Yleensä yläosa monivuotinen kasvi kuolee talvella ja kevään tullessa, se kasvaa takaisin samasta juuristo. Tämä pätee Purple Cone kukka. Jotkut perennat ovat lehtensä koko vuoden, palvelee mukava rajat ja maa kattaa kuten Ox-Eyed Daisy, Shasta ja kaunosilmät. Kun istutus monivuotinen siemen, voit odottaa sen kukkivat keväällä tai kesällä vuodenaikoina toisen vuoden ja sen jälkeen vuosittain.

Kasvi voi olla monivuotinen tai vuosittainen riippuen paikalliseen ilmastoon ja maantieteelliset kasvuolosuhteet. Joissakin paikoissa Etelä Yhdysvalloissa, jotkut kasvit kasvavat nopeammin kuin pohjoisessa. Lämpimämpi sää ja laajennettu kasvukauden työn takana. Mustasilmäisistä Susan pidetään yksivuotiset kasvit kasvatettuna Louisianassa. Toisaalta, jos se on kasvanut Ohiossa, Black-Eyed Susan käyttäytyy kuin monivuotinen kasvi.
Yhteenveto:

1. Vuosittain kasvi on elinkaari vuoden ajan, mutta voi olla lyhyempi riippuen ilmastosta.
2. Monivuotiset kasvit ottavat vuotta täydentää niiden elinkaaren ajan ja ovat paljon woodier kuin yksivuotisia kasveja, koska heillä on enemmän aikaa kehittyä.