Ero ECM ja PCMECM vs PCM

Autot ovat olleet kauan ennen kynnyksellä elektroniikan ja tietojenkäsittelylaitteiden. Mutta jokainen monimutkaista teknologiaa, elektroniikkaa on vähitellen otettu käyttöön yksinkertaistaa ja optimoida tiettyjä näkökohtia. Tämä pätee ECM ja PCM, jotka pohjimmiltaan omistettu tietokoneita, seurata ja valvoa tiettyjä toimintoja ajoneuvon. PCM sanoista voimanlähde- ohjausmoduuli ja se on pohjimmiltaan enemmän omistettu tyyppi Electronic ohjausyksikkö. ECM vie tulo jalostaa sitä ja verrata hakutaulukko. Sitten se muuttaa tiettyjä asetuksia autoon.

PCM on erikoistunut ECM, jossa yhdistyvät toiminta ECU (Engine Control Unit) ja TCM (Transmission Control Unit). ECU on tarkoitus käsitellä ainoastaan ​​auton moottori. Se ohjaa asioita, kuten polttoaineen ja ilman suhdetta, sytytyksen ajoitus, joutokäynti, ja jopa muuttuva venttiilien ajoitus. TCM on nimenomaan automaattiversiossa ja ohjaa sitä siirtää ylös tai alas riippuen tietyin edellytyksin kuten nopeus, veto, ja kaasun asentoon.

Ottaa PCM saa auton toimimaan paremmin verrattuna mekaanisten ja pneumaattisten menetelmiin vanhempien autojen koska se voi aistia muutoksia olosuhteiden ja automaattisesti säätää vastaavasti. Se on myös paljon helpompaa kuljettajalle koska se käsittelee asioita, jotka muutoin kuljettaja käsittelee.Vaikka moottori on tärkein osa auton, muut osat on myös seurattava ja automaattisesti. Muutamia esimerkkejä ovat ACM varten turvatyynyjen; BCM varten ovet, ikkunat ja valot; ja paljon muuta. Nämä eivät ole yhtä tärkeää kuin TCM, ECU, ja PCM mutta silti merkittävä rooli mukavuutta ja mukavuutta kuljettajalle.

Yhteenveto:

1. PCM on eräänlainen ECM