Ero Hehkulamput ja loistelamputHehkulamput vs loistelamput

Kaksi yleisintä valaisimet ovat nykyään hehkulamput ja loisteputket. Hehkulamput ovat melko vanhoja ja vanhentuneita loistelamput ovat suhteellisen uusia ja korvaa hehkulamput paljon hakemuksia. Suurin ero näiden kahden välillä on siinä, miten ne tuottavat valoa. Hehkulamput tuottavat valoa, jonka kuumentamalla metallista valmistettuja kunnes se alkaa säteillä valoa. Toisaalta, loisteputket tuottavat valoa jännittävä kaasun ja aiheuttaa sen hehkua.

Uudempi ja teknologisesti kehittyneitä loistelamput paremmat ominaisuudet verrattuna hehkulamput, joista tärkein on tehokkuus. Jotta voitaisiin tuottaa saman määrän valaistuksen loistelampun, hehkulamppu kuluttaa missä tahansa 4-8 kertaa niin paljon valtaa. Suuri osa hukkaan vallan hehkulamput kääntyy lämpöä. Vaikka lämmön on joskus toivottavaa, kuten yrityshautomot, se on usein vain energian tuhlausta ja rahaa.

Toinen keskeinen ongelma hehkulamput on niiden suhteellisen lyhyt käyttöikä. Vaikka parannuksia on tehty lisätä elinikää, filamentin vielä palaa loppuun melko nopeasti. Loisteputket kestävät paljon kauemmin kuin hehkulamppu, mikä tekee niistä edullinen, koska sinun ei tarvitse muuttaa niitä niin usein.Vaikka loistelamput ovat halvempia pitkällä aikavälillä, koska ne kestävät pidempään ja kuluttavat paljon vähemmän virtaa, alkukustannukset käyttää sitä paljon suurempi kuin hehkulamput. Sen lisäksi lamppu itse, voit myös täytyy ostaa painolastia, käynnistin, ja telineeseen, joka pitää kaiken yhdessä. On kompakti loistelamput markkinoilla tänään, ja ne ovat hyvin samanlaisia ​​kuin hehkulamput, mutta ne sisältävät jo kaikki tarvittavat elementit se; Näin paljon korkeampi hinta.

Jotkut ihmiset mieluummin lämpimän valon tuottama hehkulamput, mikä on enemmän kuin valoa auringosta, verrattuna kliinisiin tuottaman valkoisen valon fluorescents.

Yhteenveto:
1. hehkulamput tuottaa valoa lämmitetty hehkulamppuja loistelamput tuottavat valoa tavalla kaasupurkauslampun
2. hehkulamput ovat paljon enemmän tehotonta kuin loistelamput
3. hehkulamput tuottavat paljon lämpöä kuin loistelamput
4. hehkulamput eivät kestä niin kauan kuin loistelamput
5. hehkulamput ovat paljon halvempia kuin loistelamput