Ero pyramidit ja PrismatPyramidit vs Prismat

Useimmilla ihmisillä on harhakäsitys, että prisman on sama kuin pyramidin. On kuitenkin hyvä tietää, että nämä kaksi ovat todella erilaisia. Let 's katsomaan erimielisyytensä käyttäen geometrian' näkökulmasta.

Pyramidi, geometria, on polyhedron on muodostettu kytkemällä monikulmainen pohja ja piste nimeltään kärki. Kukin pohja reuna ja kärjen muodostaa kolmio. Pyramidi 's pohja voi olla kolmenvälistä, nelikulmio tai monikulmion muotoinen. Yleisin versio on, että neliön pyramidin.

Pyramidi on usein pidetty kolmion rakenteita, yleensä löytyy Egyptissä. Nämä olivat suurimmat rakenteet maapallolla tuhansia vuosia. Nämä rakenteet on suunniteltu suurimman osan paino lähempänä maanpintaa. Se annettiin varhaisen sivilisaation luoda vakaamman monumentaalinen rakenne.

Toisaalta, prisma on myös polyhedron, joka koostuu monikulmainen pohja, mutta käännetty kopio, ja liitospinnoissa vastaa puolta. Liitoksessa kasvot muodostavat suunnikkaan, eikä kolmiota.

Prisma, optiikan, viittaa läpinäkyvä optinen elementti, kiillotettu pinnat taittavat valoa. Yleisin on, että kolmion prisma. Se koostuu kolmion pohja ja suorakaiteen sivut, että 's miksi colloquial termi' prisman 'viitataan yleensä tätä tyyppiä. Prism on yleensä valmistettu lasista, mutta se voidaan tehdä millä tahansa läpinäkyvää materiaalia, joka voi taittavat, heijastaa tai jakaa valoa.Yhteenveto:

1. pyramidi on pohja ja liitoskohta, kun prisman on pohja, yhdessä käännetty kopio.

2. puolin tai kasvot muodostunut pyramidin ovat aina kolmioita, kun prisman, ne yleensä muodostavat suunnikkaan.