Ero CFO ja ControllerCFO vs Controller

CFO, tai talousjohtaja, ja Controller liittyvät johtotehtävissä toimipaikka. Jotkut voivat ajatella kahta olla sama, ja eivät löydä mitään erityisiä eroja. No, tosiasia on, että talousjohtaja ja Controller ovat täysin erilaisia.

Vaikka CFO ja Controller on kirjanpito tausta, ja on käynnistynyt kirjanpitäjät, niillä on erilaisia ​​rooleja esiintymään liiketoimintaa. No, voidaan sanoa, että CFO on enemmän rooleja organisaatiossa kuin Controller. Ohjain on uskottu yleisen kirjanpidon yrityksen. Toisaalta, talousjohtaja on tutkia jokainen taloudellinen ja operatiivinen toiminta organisaation.

Voidaan nähdä, että ohjain on etenemistä kirjanpitäjä. Kun olet ollut käsittely kirjanpito useita vuosia, voit tulla Controller.

Toisin kuin Controller, talousjohtaja pitäisi olla perusteellinen tuntemus taloudellisen raportoinnin ja kirjanpidon.

Jos ohjain vain on huolehtia tilejä, CFO pitäisi olla jonkin verran tietoa liiketoimintaa, ja keskinäiset suhteet rahoitusjärjestelmään. Talousjohtajan täytyy ymmärtää liiketoiminnan rahoituksen ja pääoman rakenteita. Toisin Controller, joka on talousjohtaja pitäisi pystyä tunnistamaan liiketoiminnan 'riskejä.

Vaikka ohjain käsittelee täsmällistä rahoitusta, CFO 'tehtävä on analyysi tilanteista, ja määrittää ratkaisut. Toinen ero on, että ohjain on vastuu kirjanpidon ja raportoinnin, kun taas talousjohtaja on vastuussa rahoituksesta, ja hän on tehdä ennusteita.Jos ohjain on käsitellä nykyisen kirjanpitokäsittelytavan, CFO on laajempi näkemys taloudesta. Ohjain käsittelee budjetointiin organisaation. Toisaalta, talousjohtajana käsittelee suunnittelussa ja toteutuksessa prosesseihin.

Yhteenveto:

1. CFO on enemmän rooleja organisaatiossa kuin Controller.

2. Ohjain on uskottu yleisen kirjanpidon yrityksen. Toisaalta, talousjohtaja on tutkia jokainen taloudellinen ja operatiivinen toiminta organisaation.

3. Jos Controller vain on huolehtia tilejä, CFO pitäisi olla jonkin verran tietoa liiketoimintaa, ja keskinäiset suhteet rahoitusjärjestelmään.