Ero SOX ja sisäisen tarkastuksen SOX vs Sisäinen tarkastus

SOX tai SarbanesCOxley Act 2002 tunnetaan myös Corporate ja tilintarkastus Vastuunjako lain sekä Public Company Accounting uudistus ja sijoittajasuhdejohtaja Protection Act. Sarbox tuli voimaan vuonna 2002. Tämä laki asettaa standardin kaikkien julkisten hallitus yritykset, julkiset tilitoimistoa, ja johto Yhdysvalloissa.

SOX nimettiin US senaattori Paul Sarbanes ja US edustaja Michael G. Oxley. SOX annettiin sen jälkeen, kun suuri joukko huijauksia ja skandaalit liittyvät merkittäviin yritys- ja tilitoimistoa kuten Enron, Adelphia, ja Worldcomin tuli ilmi.

SOX Laki oli tuonut noin vallankumouksellisia muutoksia sisäisen valvonnan ja hallinnon kaikkien pörssiyhtiöiden NYSE määrittämiseksi taloudellisten riskien ja ongelmanratkaisuun liittyviä riskejä.

Nyt voimme puhua sisäisen tarkastuksen. Se on riippumaton tapa tutkii organisaation 'toimintaa. Sisäinen tarkastus lisäarvoa ja auttaa parantamaan organisaation. Sisäinen tarkastus auttaa tuomaan kurinalainen ja systemaattinen lähestymistapa. Se auttaa myös arvioimaan ja parantamaan tehokkuutta yrityksen arvioimalla sisäinen arvio yrityksen 's suorituskykyä.SOX Laki korostaa roolia sisäisen tarkastajan. Kun SOX laki annettiin, uuden ulottuvuuden on tuonut sisäisen tarkastuksen. Joidenkin mielestä SOX on osa sisäisen tarkastuksen, mutta se ei ole niin; ne ovat täysin erilaisia. SOX edellyttää myös riippumattomien tarkastajien tarkastuksia varten.

Yhteenveto:

1. SOX tai SarbanesCOxley laki säädettiin vuonna 2002.
2. SOX laki asettaa standardin kaikkien julkisten hallitus yritykset, julkiset tilitoimistoa, ja johto Yhdysvalloissa.
3. SOX Act oli tuonut noin vallankumouksellisia muutoksia sisäisen valvonnan ja hallinnon kaikkien pörssiyhtiöiden NYSE määrittämiseksi taloudellisten riskien ja ongelmanratkaisuun liittyviä riskejä.
4. Sisäinen tarkastus on riippumaton tapa tutkii organisaation 'toimintaa.
5. Sisäinen tarkastus auttaa tuomaan kurinalaista ja järjestelmällistä lähestymistapaa. Se auttaa myös arvioimaan ja parantamaan tehokkuutta yrityksen arvioimalla sisäinen arvio yrityksen 's suorituskykyä.
6. SOX laissa korostetaan roolia sisäisen tarkastajan. Kun SOX laki annettiin, uuden ulottuvuuden on tuonut sisäisen tarkastuksen.