Ero CPA ja ACCACPA vs ACCA

KHT (CPA) ja Association of Chartered Certified Accountants (ACCA) ovat molemmat yhdistetty kirjanpito. Henkilö, joka on joko CPA tai ACCA pätevyys, voi vain harjoittaa kirjanpito ammattimaisesti.

Association of Chartered Certified Accountants perustuu Yhdistyneessä kuningaskunnassa, ja KHT perustuu Yhdysvalloissa. Yksi eroja, jotka voidaan nähdä välillä ACCA ja CPA, on, että entinen on vain yksi elin, kun taas yksi voi törmätä useita CPA elimet ympäri maailmaa.

ACCA pääkonttori on Lontoossa, ja CPA Yhdysvalloissa. ACCA 's origion vuodelta 1904, jolloin ryhmä kahdeksan ihmistä muodostivat Lontoossa Association of Accountants. Alkuperä CPA vuodelta 1800' s.

Toinen ero, joka voidaan nähdä välillä KHT ja Association of Chartered Certified Accountants, on heidän tentit. CPA tentti on jaettu neljään osaan C Tilintarkastus \u0026 amp; Vakuutus, liiketoiminta- ja Concepts, Financial Accounting ja raportointi, ja asetus. Tilintarkastuslain ja Attestation jakso kattaa tarkastuksen toimintaohjeen ja tilintarkastusstandardit, muun muassa. Yritysten toimintaympäristön ja Concepts käsittelee yleisen liiketoimintaympäristön ja liiketoimintakonsepteja, jotka on ymmärrettävä. Financial Accounting ja raportointi kattaa laskentaperiaatteita. Asetus paperi on noin liittovaltion verotus, ammatti ja oikeudellista vastuuta, etiikka, ja liikejuridiikan.

ACCA tentti on jaettu kahteen osaan C Fundamentals ja Professional. Perussääntöjen osio on jaettu kahteen moduuliin: tiedot ja taidot. Ammattitaitoinen osassa on myös kaksi moduulia: Essentials ja asetukset. Tieto paperi kattaa kirjanpidon in Business, Management Accounting, ja Financial Accounting. Skills taso on noin Corporate and Business Law, Performance Management, verotus, Financial Reporting, tilintarkastus ja Assurance, ja taloushallinto. Professional Kirjanpito, Corporate Reporting, ja Business Analysis, ovat osa Essential tasolla. Asetukset taso kattaa Advanced Financial Management, Advanced Performance Management, Advanced Verotus, ja Advanced tarkastus- ja Assurance.Yhteenveto

1. KHT (CPA) ja Association of Chartered Certified Accountants (ACCA) ovat molemmat yhdistetty kirjanpito.

2. Association of Chartered Certified Accountants perustuu Yhdistyneessä kuningaskunnassa, ja KHT perustuu Yhdysvalloissa.