Ero diodi ja tasasuuntaajaDiodi vs Tasasuuntaaja

Diodi on laite, jota käytetään sähkön sallimaan virran liikkua vain yhteen suuntaan helposti. On olemassa useita erilaisia ​​diodeja käytettävissä, jossa yleisin diodin ollessa puolijohdediodi, joka on läsnä lähes virtapiireistä, jotka voi katsoa. Aina kun nykyinen kulkee tietyn diodi, diodi sanotaan olevan myötäesijännitetty, kun taas diodi, joka ei salli sähkövirta sanotaan olevan estojännitteisiä. Tasasuuntaaja, toisaalta, on myös diodi, jonka tärkein tehtävä on korjata, kuten nimi merkitsee, nykyinen.

Aina kun diodi toimii, useita asioita tapahtuu. Joka kerta diodi on työssä, on pieni määrä virtaa, joka on menetetty. Tämä virta voidaan sanoa olevan vähäinen, mutta kun korkea virta kulkee diodin arvo näyttää huomattavasti suurempi. Tasasuuntaaja diodi on se, mitä käytetään silloin, kun muuntaminen AC-DC-virtaa tarvitaan. Mitä tulee toimintatavasta, tasasuuntaajan diodi on sijoitettu toiseen kahdesta AC riviä ennen kuormitetaan.

Kuten aiemmin on kuvattu, diodi sallii vain virran virtaamisen yhteen suuntaan eikä kahta kuten tapahtuu kanssa vaihtovirta, joka tehokkaasti tekee vaihtovirta DC. Se on tasasuuntaaja, joka on, toisin sanoen, kutsutaan invertteri, joka kykenee muuntamaan vaihtovirran DC. Tasavirran jälkeen tuotetun tasasuuntaaja on otettu käyttöön tulee sykähdysten ja keskeytetään puolen syklin tasasuuntausdiodin joka on yksi riviä AC kuormitusvirta.

Riippuen siitä, miten diodi on asennettu, se määrittää, miten helppoa virta kulkee. Kaavamaisesti diodi voi ilmoitettava, onko diodi on joko eteen- puolueellinen tai taaksepäin puolueellinen. Kun nuolenkärki osoittaa suuntaan elektronin virtaus, diodi voidaan nimitystä päästösuuntainen diodi. Toisaalta, jos nuolenpää osoittaa poispäin virtauksen elektroneja, diodi on estojännitteisiä diodi ja sen tärkein tehtävä on estää elektronien virtaus. Eteenpäin puolueellinen diodi varmistaa, että suurin osa jännitteen läpi se menee edullisen toiminnon vain vähän menetys nähdään.Tasasuuntaaja diodi, toisaalta, kun se muuntaa AC-DC, voi mennä pidemmälle sen varmistamisessa, että on hyvä laatu tasavirtaa. Tasasuuntaajan siksi sitä käytetään puhdistuksessa nykyisen varmistaa, että DC virta tuottaa on sileä ja tasainen ilman hikka. Virran kulku vaikeutuu päinvastaisessa puolueellinen diodi, koska on erittäin suuri väheneminen alueen vastakohtana kun diodi on eteenpäin puolueellinen, jolloin ehtyminen alue on hyvin pieni.

Yhteenveto

Diodi on laite, joka mahdollistaa virran kulun vain yhdessä suunnassa.
Tasasuuntaaja on diodi, joka pystyy muuntamaan virran AC-DC.
Tasasuuntaaja on sijoitettu yksi AC riviä ennen kuorman.
Diodi on pieni vuotanut nykyinen kun se toimii.
Tasasuuntaaja käytetään puhdistamaan piiri.
Diodi voidaan kääntää puolueellinen tai eteenpäin puolueellisia.
Eteenpäin puolueellinen diodi on sijoitettu nykyinen 's suuntaan ja käänteinen esijännitetty diodi on sijoitettu vasten virran virtauksen.