Ero UMTS ja W-CDMAUMTS vs. W-CDMA

Universal Mobil Telecommunications System (tunnetaan myös nimellä UMTS) on kolmannen sukupolven (tai 3G) tietoliikennetekniikka liikkuville elektroniikan. Yleisin UMTS käyttää W-CDMA (Wideband Code Division Multiple Access, joka on ilmarajapinnan standardi, joka on pakollinen osa mitä tahansa matkaviestintälaitteessa 3G-verkon). Kuitenkin järjestelmä käyttää TD-CDMA (Time Division CDMA) ja TD-SCDMA (Time Division Synchronous CDMA). UMTS on täydellinen verkon järjestelmä. Sellaisena se kattaa myös radio access network, runkoverkon ja käyttäjien tunnistus käyttäen USIM-kortteja (tai Subscriber Identity Module).

W-CDMA on ilmarajapinta standardi, joka on varsinkin löytyy 3G televerkoissa. Se on yleisimmin käytetty jäsen UMTS perheen ja on itse asiassa usein kertaa käytetty synonyymeina UMTS. Se käyttää DS-CDMA-kanavan käyttötapa sekä FDD kaksipuolinen menetelmää, jotta saavutetaan suurempia nopeuksia ja tukemaan myös enemmän käyttäjiä Cin verrattuna suurimman osan ajasta division multiple access järjestelmiä (tai TDMA). Se käyttää samaa perusverkko, joka löytyy 2G GSM-verkoissa. Tämä mahdollistaa dual mode toiminta sekä GSM / EDGE Canother ominaisuuden suhteen se jakaa yhteistä muiden jäsenten UMTS perheen.

UMTS edellyttää uusia tukiasemia sekä uusia taajuuksien. Näistä rajoituksista huolimatta on kuitenkin UMTS liittyy läheisesti GSM (joka on Global System for Mobile Communications, suosituin standardi Matkaviestintätekniikan) ja se perustuu käsitteet GSM Cmost UMTS-puhelimia tukea GSM jotta dual mode toiminta ilman mitään ongelmia.

W-CDMA sisältää lukuisia keskeisiä piirteitä. Näitä ominaisuuksia ovat, mutta eivät rajoitu niihin, radiokanavia, jotka ovat 5 MHz leveä, siru nopeus 3. 84 Mcps, muuttuja tehtävänä on 10 ms kehyksen perusteella, Multikoodilähetyksen adaptiivinen tehonohjaus perustuu Signal to Interference Ratio ( tai SIR), monikäyttäjäilmaisua sekä älykkäät antennit (jota voidaan käyttää lisäämään kapasiteettia ja kattavuutta laitteen), ja useita erityyppisiä yhteysvastuun (tai kanavanvaihto) eri puhelut (joka sisältää pehmeä kanavanvaihto, pehmeämpi kanavanvaihto, ja kova yhteysvastuun).Yhteenveto:

1. UMTS on 3G-tietoliikenteen teknologiaa, joka käyttää W-CDMA sekä muita muunnelmia siihen; W-CDMA on ilmarajapinta standardi löytyy 3G televerkkoihin ja kuuluu UMTS perheen.

2. UMTS vaatii uuden tukiaseman ja taajuuksien kukoistaa; W-CDMA käyttää DS-CDMA-kanavan käyttötapa sekä FDD kaksipuolinen tapa saavuttaa suurempia nopeuksia ja tukea enemmän käyttäjiä.