Ero kideoskillaattori ja Frequency SynthesizerKideoskillaattori vs Frequency Synthesizer

Viestinnän ja siirtojärjestelmiä, sinun täytyy olla tietyllä taajuudella, että lähetin ja vastaanotin käyttävät saavuttamiseksi tietojen välittämiseen. Tämän saavuttamiseksi täytyy käyttää jotain kideoskillaattorien tai taajuus syntetisaattoreita. Suurin ero kideoskillaattorin ja taajuussyntetisaattori on useita taajuuksia, että ne voivat tuottaa. Kideoskillaatoria käyttää tärinälle kiteen, jotta voidaan tuottaa resonanssitaajuuden, joka on erittäin tarkka. Mutta se voi tuottaa vain taajuus että se on suunniteltu. Toisaalta, sitä monimutkaisempi taajuussyntetisaattori pystyy tuottamaan tietty määrä taajuuksia samanlaisia ​​vaiheita.

Kideoskillaattorit tuli hyvin suosittu, kun he tulivat ulos, koska ne antoivat tarkka ja edullinen ajoitus järjestelmä kellot, joissa vain yhdellä taajuudella tarvitaan. Kideoskillaattorit voidaan massatuotantoon ja on virhemäärä yhden sekunnin muutaman vuosikymmenen välein. Kideoskillaattorit käytetään myös muun tyyppisiä piirejä, jotka tarvitsevat tarkkaa ajoitusta taajuus ja ovat hyvin suosittuja keskuudessa harrastajat.

Taajuussyntetisaattori on monimutkaisempi piiri, mutta sen ei 't todella tuottaa oma taajuus. Se on myös kideoskillaattorin tai muita oskillaattorit, joka toimii kantataajuudelle. Tarkkuus taajuussyntetisaattorin edelleen riippuu oskillaattori, joka se käyttää.Tarve taajuussyntetisaattorin johtuu vastaanottimia, jotka voidaan virittää useita taajuuksia; hyviä esimerkkejä ovat radiot ja televisiot. Voit käyttää erillisiä kideoskillaattorien kullekin kanavalle, mutta se on liian kallista ja liian iso. Taajuuden syntetisaattori toimii hankkimalla perustaajuudella ja kertomalla tai jakamalla se halutun taajuuden.

Se on erittäin helppo erottaa onko sinun kideoskillaattorin tai taajuussyntetisaattorin vain katsomalla t tarpeisiisi. Jos tarvitset vain yhdellä taajuudella, kideoskillaattorin tulisi olla riittävä tarpeisiisi ja on hyvin halpa. Jos haluat mahdollisuuden muuttaa useita taajuuksia oman piirin, saada taajuussyntetisaattori voi olla halvempaa kuin käyttämällä useita kideoskillaattorien.

Yhteenveto:

Kideoskillaatoria tuottaa yhden taajuuden, kun taajuussyntetisaattori tuottaa joukon määrä taajuuksia