Ero ISDN BRI ja PRIISDN BRI vs PRI

ISDN, tai Integrated Services Digital Network, on hyvin vanha normisto perustettiin vuonna 1988 helpottamaan digitaalisten dataa tyypillinen puhelinverkoissa. Tätä käytetään jotta saadaan datapalvelut, näkyvin joka on internet-yhteys. Kaksi kolmesta ISDN ovat PRI (joka tarkoittaa Primary Rate Interface) ja BRI (joka on lyhenne sanoista Basic Hinta Interface). Tärkein ero näiden kahden välillä on palvelun taso, että ne tarjoavat. PRI on tärkein palvelu tarjotaan, kun BRI on peruspalvelu, joka tarjoaa alimman tason suorituskykyä, mutta vastaavasti alhainen hinta.

Oikeastaan ​​PRI ja BRI eivät ole niin erilaisia ​​ollenkaan. Ne molemmat käyttävät B-kanavien lähettämiseksi todellisen sisällön ja D-kanavien hälytys ja muu viestintä. Ainoa ero on kanavien määrä, että he käyttävät. BRI käyttää vain 2 B kanavaa, yksi ylös ja yksi alas, ja yhden D-kanavan. Vertailun vuoksi useita kanavia, joita PRI vaihtelee. Tyypillinen kokoonpano Pohjois-Amerikassa ja Japanissa on 23 B kanavia yhdellä D-kanavan. Toinen kokoonpano on dual PRI 46 B kanavaa ja 2 D-kanavien tarjota back-up for D-kanavan. Jokaisen B-kanavan lähettämiseksi nopeudella 64 kbps, se on helppo nähdä, miten tämä vaikuttaa nopeutta. BRI on suurin nopeus 128 kbps varten kaksi kanavaa samalla PRI, että edellä olevat esimerkit, voidaan saavuttaa 1. 47Mbps tai kaksinkertainen, että 2. 94Mbps dual PRI.

Näillä numeroita, on hyvin selvää, miten PRI voi olla ylivoimainen BRI. Ja koska PRI käyttää useita kanavia, suuntaa voidaan konfiguroida, jotta pystytään kumpi tarvitsee eniten kaistanleveyttä. Tämä ei ole oikeastaan ​​toteutettavissa BRI, koska se on vain yksi kanava kumpaankin suuntaan. PRI pidettiin parempana suuryritysten johtuen nopeutta se tarjoaa sekä sen joustavuus. Back in päivää ennen laajakaista, BRI oli parempi vaihtoehto 56 kbps yhteyksiä ja tuli hyvin suosittu Euroopassa. Mutta kun laajakaista alkoi ilmestyä, BRI on hitaasti menettämässä asemiaan kuluttajamarkkinoille.Yhteenveto:

1. ISDN PRI on tärkein taso palvelun, kun ISDN BRI on lähtötasona palvelu
2. ISDN PRI käyttää enemmän kanavia kuin ISDN BRI