Ero WGS84 ja ETRS89WGS84 vs ETRS89

Kartoittaa maapallon voi olla erittäin kattava, pitkä, venynyt tehtävän. Tosiasia asia on, se on hyvin underappreciated mutta erittäin tärkeä elin tietoa. Monet sovellukset, joihin liittyy navigointia ja topografiset tiedot olisi olematon ilman tällaista tietoa. Nykyaikainen tekniikka on helpottanut kehittäminen ja ylläpito perustettu kartoitus parametrit. Kaksi eniten merkittävää kehitystä parin viime vuosikymmeninä ovat perustaminen WGS84 ja ETRS89.

WGS84 viittaa viimeisimmän tarkistamisen World Geodetic System (WGS). Numero edustaa kuluessa tämän iteroinnin peräisin (mikä oli vuonna 1984, vaikka korjauksia tehtiin 2004 mennessä). Vaikka tämä katsottiin voimassa vain vuoteen 2010 saakka, ei uusia päivityksiä on toimitettu. Edellinen toistojen World Geodetic System olivat WGS60, 66, ja 72 (kaikki edustavat vuosien ne on perustettu).

Maailman geodeettinen järjestelmä on standardi, kun se tulee karttoihin ja navigointiin sekä geodesia (ts haara Earth Sciences, jotka käsittelevät mittaus- ja tarkasti edustaa Earth). Tämä järjestelmä asettaa parametrit, jotka tietyt mittaukset tehdään määritettäessä referenssipisteiden planeetan perustuu sellaisen standardin koordinaatisto varten maapallon ja muut tiedot (esimerkiksi nollapisteen ja geoidia). WGS84 käyttää GRS80 ellipsoidin perustana sen parametreja. Mutta miksi tämä tieto tärkeää tavalliset ihmiset, joilla ei ole kiinnostusta tai useampia erikoisosaamista geodesian ja Earth Sciences? Tärkeys johtuu siitä, että WGS84 on järjestelmä, jota Global Positioning System (GPS).

Tarkistaminen vuonna 1984 johtui siitä, tunnustamisesta, että uusi World Geodetic System tarvittiin kehotuksesta eri osapuolten, kuten geodeettinen asiantuntijoita tiedeyhteisössä sekä Yhdysvalloissa 'Department of Defense. Näillä osapuolet' tilinteon, aiemmin perustettu WGS72 oli vanhentunut, riittämätöntä ja riittävästi tietoa nykyisestä (tuolloin) ja tulevaisuuden sovelluksia. Kautta erilaisia ​​tekniikoita ja resursseja, erityisesti käyttö state-of-the-art satelliittiteknologiaa, uusia ja dynaamisia tietoja koottiin muodostamaan perusta WGS84. Uusi järjestelmä tuotti perustason, joka on geosentrisen ja tasaista jopa plus tai miinus yksi metri. Kuten edellä mainittiin, WGS84 edelleen jatkojalostettavaksi uutta tietoa ja teknologiaa kehitetään.Toisessa päässä, Euroopan Terrestrial Reference System 1989 (ETRS89) on Maan-Centered Maan Kiinteäsuuntainen (ECEF) geodeettinen Karteesinen viitekehys käytetään ensisijaisesti Euroopan alueilla (taas WGS84 on globaali). Tämä on perusta, jonka koordinaatit karttojen ja paikat Euroopassa ovat peräisin. Omalla parametrit, se kohtelee Euraasian laatta staattisena, ei-muuttuva vakio; Siten mannerliikunnot ei ole huomioitu kartoilla perustuu ETRS89. Tämä järjestelmä on perustettu ja virallisesti hyväksytty vuonna 1990. Tämä tapahtui Firenzen kokouksessa EUREF (Regional viiteruutu alatoimikunnan for Europe). ETRS89 kehitettiin kansainvälisen Terrestrial Reference System (ITRS) geodeettinen datum oteta huomioon. EUREF 's Resoluutio 1 johtivat sen kehitystä keinona hyväksymisestä ITRS käyttämällä jatkuvasti vakaa osa Euraasian levy. Tämän vuoksi ETRS89 ja ITRS on hyvin vähän eroavaisuuksia ja erilaisuus. Toisin kuin WGS84, numeerinen osa ETRS89- on ei sen perusteella, mitä vuonna järjestelmä luotiin, vaan kun se oli täysin synkronoituna ITRS. tämän huomioon ratkaisuja tuotetaan käyttäen ETRS89 on vertaileva ITRS ratkaisuja. ETRS89 seurataan jatkuvasti ja päivittää EUREF kautta pysyvä verkko (EPN ).

Vaikka on varmasti yhtäläisyyksiä kahden, soveltamisalan piiriin WGS84 on paljon laajempi. Kuitenkin se voi varmasti olla hyödyllistä tietää, miten ETRS89 teosten tulisi yksi koskaan olla Euroopan alueilla.

Yhteenveto:

1. WGS84 on World Geodetic System tai tarkemmin sanottuna, viimeisin tarkistus perustuu versioon perustettu vuonna 1984.
2. Euroopan Terrestrial Reference System 1989 (ETRS89) on geodeettinen viitekehys hyödynnetään Euroopan alueille.
3. WGS84 's maailmanlaajuiset kun ETRS89 rajoittuu Euroopan / Euraasian alueilla.