Ero MPEG1 ja MPEG2MPEG1 vs MPEG2

MPEG1 ja MPEG2 ovat molemmat standardeja yleisiä koodaus liikkuvaa kuvaa ja niihin audio tietoa. Nämä standardit kuvaavat yhdistettyä pakkaamisen audio- ja video-menettelyä, jolla varastointi ja toimittaminen liikkuvien audion kanssa.

Puristus standardi VHS laadun digitaalisen videon kanssa CD-äänen alas 1. 5 megabittiä sekunnissa on MPEG-1. MPEG-1, puristussuhde videon menettämättä liikaa laatu on 26: 1 ja suhde tai ääni on 6: 1. Tätä pakkausmenetelmää tekee kannattavaa digitaalista ääntä ja tv-lähetykset sekä luomiseen video CD-levyjä. Näin ollen tämä häviöllinen audio-on tullut erittäin suosittu, koska sen laaja yhteensopivuus. Erilaiset tuotteet ja sovellukset käyttävät MPEG-1 standardin varsinkin audioformaattia sen käyttöön, erittäin suosittu MP3.

Sitten taas, vanhempi MPEG1 on joitakin heikkouksia, jotka käsiteltiin sen seuraaja, MPEG2. Nämä sanoi heikkoudet ovat:

-The Audiopakkaustekniikka on rajoitettu kahteen kanavaa.

C: Ei ole standardoitu tuki lomitettu video puristus on liian pieni, kun käytetään lomitettu video

C Se on rajoitetun standardoitu profiili Rajoittavat parametrit bittivirta, joka oli ristiriidassa video suuremmilla resoluutioilla. MPEG1 saattaa tukea 4k video mutta ei ollut käytännöllinen tapa koodata videon suurilla tarkkuuksilla. Tunnistaminen laitteisto, joka kykenee tuki on myös rajoitettu.

C Se tukee vain yhtä väriavaruus 4: 2: 0.

MPEG2 voidaan pitää parannettu MPEG1 laadullisesti kuin sitä käytetään DVD tuotantoja. MPEG2 voi kaapata ääntä / videota suurempia tarkkuuksia ja käyttää suurempia bittinopeuksia, kuitenkin yksi voitti 't nähdä paljon eroa, jos lähde on peräisin VHS tyyppinen elokuva laatua. Jos yksi koskee laadukas tuotos, niin, MPEG2 standardi on todennäköistä olla valinta.

Virallisesti MPEG2 standardi lisää useita ominaisuuksia verrattuna vanhempiin MPEG1, kuten Variable kvantisointi ja VBR. On aivan selvää, että MPEG2 on monimutkaisempi algoritmi sen koodausta. MPEG2 voi 't toistaa MPEG1 pelaajien koska MPEG2 virrat ovat ristiriidassa MPEG1.Periaatteessa yksi voi harkita MPEG2 kuin MPEG1, joka tukee suurempia tarkkuuksia ja kykenee käyttämään suurempia ja säädettävä bittinopeus. Voidaan kuitenkin väittää, että MPEG1 toimii paremmin alemmissa kilobitin kuin MPEG2.

Yhteenveto:

1. MPEG2 onnistui MPEG1 käsittelemään joitakin vanhempia standardi 'heikkouksia.

2. MPEG2 on laadukkaampi kuin MPEG1.

3. MPEG1 käytetään VCD kun MPEG2 käytetään DVD.

4. Voidaan harkita MPEG2 kuin MPEG1, joka tukee suurempia tarkkuuksia ja kykenee käyttämään suurempia ja säädettävä bittinopeus.

5. MPEG1 on vanhempi kuin MPEG2 mutta entinen on todennäköisesti parempi alemmissa kilobitin.