Ero Dynamo ja GeneraattoriDynamo vs Laturi

Dynamo ja laturin ovat kahden hyvin samankaltaisia ​​laitteita, joita käytetään samaan tarkoitukseen; tuottamaan sähkötehoa mekaanisella tulon. Sekä tasavirta- ja vaihtovirtageneraattorit käyttää samaa käsitettä sähkömagneettisten kenttien tulla tehoa. Suurin ero dynamot ja laturin on virran tyyppi ne tuottavat. Dynamot tuottaa tasavirtaa, joka virtaa samaan suuntaan. Vertailun vuoksi alternators tuottaa vaihtovirtaa, joka muuttuu jatkuvasti suuntiin.

Osa, joka mahdollistaa dynamo tuottaa tasavirtaa on kommutaattorin. Yksinkertaisimmillaan se on pohjimmiltaan kiinteä kytkin muodostaa ja katkaisee kun akseli pyörii. Kommutaattorin muuttuu jatkuvasti napaisuus lähtövirtaa siten, että lähtö on aina sama polariteetti. Ilman kommutaattorin, dynamo yksinkertaisesti tuottaa vaihtovirta aivan kuten laturi. Mutta kommutaattoripään lisää toisen pisteen mahdollisen epäonnistumisen, joka alentaa laitteen luotettavuutta. Vielä enemmän, koska kommutaattorin koskettimet liikkuvat jatkuvasti ja kuluvat melko nopeasti kitkan.

Tasavirta on toivottavaa, koska suurin osa laitteista tarvitsevat suoraa toimiakseen. Mitään puolijohteet, joka sisältää melko paljon kaikki laitteet ja vempaimia, vaativat tasavirtaa. Vaikka me tarvitsemme tasavirtaa, syötetyn tehon meihin verkkovirta on vaihtovirta, jonka generaattoreita. Tämä johtuu siitä, että se on helpompaa ja tehokkaampaa lähetystehoa kautta vaihtovirralla. Muuntaminen AC-jännitteen tuhansia voltin lähetyksen jälkeen alennetaan käyttökelpoisia tasoja vastaanottavassa päässä voidaan helposti saavuttaa muuntajien kautta. Sama on hyvin vaikea tehdä tasavirralla. Vaihtovirran sitten helposti muuntaa DC koteihin by oikaista käyttämällä puolijohteita.Sähköntuotanto kautta latureita on laajalti hyväksytty käytäntö ympäri maailmaa. Jopa ajoneuvot, kuten laivojen, autojen ja moottoripyörien käytä generaattoreita ladata akkuja ja antaa virtaa lisävarusteita. Toisaalta, dynamoja ovat harvoin jos koskaan käyttää tuottamaan voimaa, mutta ovat edelleen laajalti käytössä moottoreina. Laitteet, jotka käyttävät moottoreita vaan luottaa akkuja tehokäyttöön dynamot, koska se voidaan suorittaa kautta DC. Leluja, työkaluja, ja muut laitteet ovat muutamia esimerkkejä asioista, jotka käyttävät dynamot.

Yhteenveto:

Dynamo tuottaa tasavirtaa, kun vaihtovirtageneraattori tuottaa vaihtovirta

Dynamo on kommutaattorin kun vaihtovirtageneraattori doesnt 't

Dynamo on yhtä luotettava kuin vaihtovirtageneraattorin