Ero JPG ja PNGJPG vs PNG

Kun se tulee kuvia, on olemassa useita formaatteja, joista valita tallennettavien digitaalisen kopion. Jokaisessa muodossa on omat vahvuutensa ja heikkoutensa, ja valitsemalla oikea formaatti voi olla suuri etu. Kaksi näistä ovat JPG ja PNG. Suurin ero JPG ja PNG on pakkausalgoritmit että he käyttävät. JPG käyttää häviöllinen pakkaus algoritmi, joka hylkää jotkut kuvan tiedot voidakseen pienentää tiedoston. Vertailun PNG käyttää häviötöntä algoritmi, joka pitää kaikki tiedot. PNG, laatu kuva ei muutu, mutta tiedoston koko on yleensä suurempi. Toisaalta, JPG kuvia voidaan tehdä hyvin pieni, mutta laatu voi hajota hyvin nopeasti tiettyyn pisteeseen.

Koska nämä ominaisuudet, on keskeinen sovelluksissa, joissa kaksi soveltuvat. JPG on laajalti käytetty, ja oikeutetusti niin, valokuvissa. Tämä johtuu siitä, että kuvia on yleensä sileä siirtymät värejä ja sävyjä. JPG myös erinomaiset puristus vähän tai ei lainkaan tappiota havaitussa kuvanlaadun; koon pienentäminen on kymmenesosa koko saisit jos käytetään häviötöntä pakkausta kuten PNG tekee. PNG, sitä käytetään lähinnä silloin, kun luodaan tai muutetaan kuvia kuten sarjakuvia ja muita realistisia kuvia. Esimerkiksi taustakuvan, joka sisältää yhden väri voidaan puristaa PNG osaksi erittäin pieni koko, koska sisällön pikseli on identtinen.

Toinen piirre JPG joka tekee sen paremmin valokuvien on sen kyky upottaa EXIF. EXIF sisältää tiedot, joka liittyy kuvaan, kuten milloin tai missä se oli kaapattu, väriprofiilit ja vastaavat. Tämä tieto voi olla erittäin hyödyllistä kuvaajan selattaessa tai muokattaessa kuvia. PNG voi upottaa EXIF, mutta se ei ole kykyä tehdä kuva-alueet avoimia. Avoimuus on välttämätöntä, jos haluat tehdä esineiden kuvia eri taustoja. Monet sivustot käyttävät kalvoja tekemään sivut näyttävät houkuttelevampi katsojalle.Yhteenveto:

1. JPG on häviöllinen muodossa, kun taas PNG on häviötön muoto.
2. JPG on parempi valokuvien taas PNG on parempi kuviaan.
3. JPG tukee upottamista EXIF ​​taas PNG ei.