Ero iDEN ja CDMA Network TechnologiesIDEN vs CDMA Network Technologies

CDMA (Code Division Multiple Access) ja IDEN (Integrated Digital Enhanced Network) ovat kaksi matkaviestintä teknologioita, joita käytetään matkapuhelimissa. Ne pohjimmiltaan helpottaa viestintää tukiaseman ja mobiililaitteisiin, kuten puhelimissa. Suurin ero iDEN ja CDMA on, miten ne jakavat varatun kaistanleveyden ottamiseksi paljon käyttäjiä, joilla on sama taajuuskaista. IDEN käyttää TDMA (Time Division Multiple Access), joka jakaa käytön kaistanleveyden aikaväleihin, jotka voidaan jakaa käyttäjien kesken. Kuten jo nimikin antaa ymmärtää, CDMA käyttää Code Division. Tässä menetelmässä käytetään tiettyä koodia, jotta erottamaan useita signaaleja.

Havainnollistaa, miten ne ovat erilaisia, voimme toisiinsa, reaalimaailman esimerkkejä. Koska huone täynnä ihmisiä puhuvat, kuulo toisiaan voi tulla vaikeaa. Kanssa iDEN, ongelma ratkaistaan ​​antamalla vain yksi henkilö puhua kerrallaan. Varsinaisessa täytäntöönpanossa IDEN 's TDMA, kytkennän välillä, joka puhuu tapahtuu hyvin nopeasti, joten se silti näyttää kuin kaikki puhuvat samanaikaisesti. CDMA, ratkaisu on saada parit puhuvat eri kieliä. Koska ihminen ei voi ymmärtää kukaan muu syrjään henkilö hän 's puhuu, muut keskustelut ovat juuri hylätään melua.

IDEN oli ensimmäisenä käyttöön PTT tai Push-to-Talk ominaisuus matkapuhelimissa. Tämä ominaisuus on identtinen Radiopuhelimet missä useita puhelimia on rekisteröity yhdelle kanavalle. Kun yksi puhuu, kaikki muutkin kanavalla kuulee sen. Tietenkin vain yksi henkilö voi puhua kerrallaan. Tämä on erittäin hyödyllistä ryhmiä yhdessä, koska se yksinkertaistaa tiedon levittämistä eikä käytä ylös minuuttia jaetaan suunnitelmassa. Vaikka nyt PTT valmiuksia CDMA- ja GSM, ne tulivat myöhemmin.Suurin haitta kanssa iDEN on, että sen ei 't on samat datanopeudet että saisit kanssa CDMA. Katsoo, että uudet versiot CDMA voi saavuttaa useita Mbps datanopeuksia, IDEN on juuttunut dial-up nopeuksilla. Datanopeuksia te saisi kanssa IDEN eivät riitä useimmille verkkopalveluihin.

Yhteenveto:

1. iDEN käyttää aikajakoista taas CDMA käyttää koodijakoista.
2. iDEN käyttää SIM vaikka CDMA ei.
3. iDEN oli ensimmäinen tarjota PTT yli CDMA.