Ero Linear Power Supply ja kytkentäteholähteenLineaarinen virtalähde vs kytkentäteholähteen

Kun se tulee sähkö- ja elektronisia piirejä, on tärkeää saada virtalähde, koska se tuottaa oikean määrän jännitteen ja virran radasta aikavälillä ylittämättä oikea rajoja ja polttamalla tai puhaltamalla se ylös. Tältä osin on olemassa kaksi hyvin yleisimpiä virtalähde, lineaarinen ja hakkurimoodissa. Tärkein ero näiden kahden välillä on, miten ne toimivat. Lineaarinen virtalähteet tarjoavat jatkuvasti jännite aina, kun virta antamaa kytkentäteholähteen jatkuvasti vaihtelee. Kytkentävirtalähteellä toimii jatkuvasti vaihtaa lähteeksi päälle ja pois; jonka määrä sanelee tarvittava jännite ulostulo.

Lineaarinen virtalähde käytetään usein yksinkertaisuutensa vuoksi. Lineaarinen sääntelyviranomaisten olemassa pakattu ICs joka tarvitsee vain tasasuunnatun jännitteen lähde toimimaan. Vertailun vuoksi kytkentäteholähteen on hyvin monimutkainen ja vaatii kourallinen ICs sekä induktorit.

Tärkein etu on kytkentäteholähteen yli lineaarinen virtalähde on tehokkuus. Lineaarinen virtalähde toimii melko paljon kuin jännitteen jakaja, joka muuttaa jatkuvasti vastustuskyky säännellä lähtöjännite. Virta, menee se on sama kuin virta, joka kulkee irti ja erotus tulon ja lähdön menee hukkaan. Kytkentä-virtalähde doesnt 't on paljon, kun se tulee resistiivinen elementtejä ja sähkön varastoituu pääasiassa kondensaattorien. Jännite on kytkentäteholähteen jatkuvasti värähtelee hyvin minuutti määrä ja piirit käyttää tätä värähtely mitata milloin kytkeä ja katkaista lähteestä.Suurin haitta on kytkentäteholähteen verrattuna lineaarinen virtalähde on melua. Jännite heilahtelut ja jatkuva liittäminen ja irrottaminen lähteestä luoda liikaa sähköistä häiriötä, joka saattaa häiritä muiden lähellä elektroniikkaa. Tämän torjumiseksi melu, riittävä suojaus on usein tarpeen. Linear virtalähteet myös luoda jonkin verran melua, mutta ei läheskään niin paljon kuin tuottaman hakkuriteholähteet.

Yhteenveto:

1. Lineaarinen virtalähde tarvikkeita vakiojännitteellä kun kytketään virtalähteen doesnt 't
2. Lineaarinen virtalähde on paljon yksinkertaisempaa kuin kytkentäteholähteen
3. kytkentäteholähteen on enemmän valtaa tehokas kuin lineaarinen virtalähde