Ero QAM ja ATSC



QAM vs ATSC

QAM (Quadrature Amplitude Modulation) ja ATSC (Advanced Television Systems Committee) on kaksi digitaalista standardeja, jotka ovat tehtävänä on vastaanottaa ja dekoodaamiseksi digitaalisia signaaleja, jotka lähetetään TV-asemien ja kaapeli-yhtiöt. Suurin ero näiden kahden välillä on väliaineen, josta ne saadaan signaali. ATSC vastaanottaa Over the Air (OTA) signaalit taas QAM käytetään dekoodaamaan signaalit kaapelin linja. Tämä ero on merkittäviä vaikutuksia, miten kukin toimii ja niiden yksilöllisistä ominaisuuksista.

Vaikka ne ovat usein käsitellään erillisinä standardit paljon QAM perustuu edelleen ATSC. QAM on yksinkertaisesti erilainen modulaatio tekniikkaa ja ei ole mitään tekemistä sen kanssa, missä muodossa tiedot, jotka siirretään. Sillä, että QAM käyttää edelleen muodossa, joka on perustettu ATSC.

Kuten QAM suunniteltiin kaapeli, se vaatii paljon puhtaampaa median verrattuna ATSC. Se 's koska QAM puuttuu virheenkorjauksen ominaisuuksia, jotka ovat erittäin tärkeitä ATSC koska valtava määrä häiriölähteet ja mahdollinen signaali vääristymiä, jotka voivat ilmetä, kun lähetetään radioteitse. QAM pystyy myös maksimoimaan käytön 6MHz kaistanleveys on sama molemmille. koska keskipitkän se käyttää ei ole niin paljon melua kuin ATSC. se pystyy puristaa enemmän kanavia kaistanleveys aiheuttamatta häiriöitä tai signaalin heikkenemistä.

Johtuen ATSC kehitetään ensin ja ilmateitse voimansiirto on välttämättömyys, ATSC on asennettu kaikkiin televisioihin, jotka on tarkoitus vastaanottaa digitaalisia tv-signaaleja. Vaikka QAM on nopeasti esiintyy vakiona televisioita, jotka on julkaistu vuoden 2006 jälkeen, paljon vanhempi ja alapäätä televisiot vielä puuttuu kyky virittää QAM. Tämä ei ole suuri ongelma, vaikka sillä useimmat kaapeli tarjoajat ovat digisovitinta yhdessä niiden kokonaisuus, joka purkaa QAM signaaleja, jotka lähetetään koko kaapeli. Tilanne on paranemassa vaikka ja se on yksinkertaisesti kysymys ennen kuin QAM vakiona kaikissa HDTV sarjoiksi.

Yhteenveto:



1. ATSC on digitaalinen standardi OTA vaikka QAM on digitaalinen standardi kaapeli

2. QAM digi-tv on edelleen suurelta osin perustuu ATSC

3. QAM tarvitsee paljon puhtaampaa signaalivälineellä verrattuna ATSC

4. QAM on kaksinkertainen kaistanleveys verrattuna ATSC