Ero jpeg ja pdfKuten monet meistä jo tietävät, on olemassa monia erilaisia ​​muotoja tai laajennuksia tiedostojen me luoda ja tallentaa meidän tietokoneissa. Nämä laajennukset vastaavat eri sovelluksia, jotka voivat lukea ja avaa kunkin tiedostoja. On olemassa monia erilaisia ​​tiedostoja, joista jotkut ovat ominaisia ​​tyypin tiedoston käsillä. Esimerkiksi .doc tai .docx on Microsoft Word-tiedosto taas Ppt on Microsoft PowerPoint-tiedoston. On nämä laajennukset, jotka mahdollistavat sopiva sovellus käynnistyy, kun Tuplaklikkaa tiedostoa sen avaamiseksi. Tässä artikkelissa, me erottaa kaksi ne muodot, jotka tunnetaan PDF ja JPEG.

PDF, joka on lyhenne sanoista Portable Document Format on muoto, jota käytetään esittämään erilaisia ​​asiakirjoja luettavassa tai katsella tavalla. PDF on enemmän kuin yleinen muoto, joka on riippumaton kaikista laitteiston, käyttöjärjestelmän, ohjelmiston tai sovelluksen. Tyypillinen PDF-tiedosto kapseloi täydellinen kuvaus kiinteä asiakirjan, jossa on kiinteä asettelu. Tämä sisältää tekstiä, grafiikkaa, fontteja sekä muita tietoja, joita tarvitaan näytön sisällön tiedoston. Yleisin sovellus, jota käytetään tietokoneiden ja älypuhelimien avata PDF-tiedostoja on Adobe Reader. PDF-tiedostot ovat erittäin hyödyllisiä; niitä voidaan käyttää vaihtoehtona monia erilaisia ​​tietoja; asiakirjojen säilyttämistä, kuten Microsoft Word, liukuu kuten PowerPoint, kuvia JPEG ja niin edelleen.

JPEG, toisaalta, on menetelmä, joka on hyvin yleisesti käytetty ja se todella pakkaa digitaalisia kuvia, mitä kutsutaan häviöllinen pakkaus. Laajennus JPEG-tiedostoja on .jpg tai .jpeg. Sitä käytetään erityisesti kuvien pakkaamiseen, jotka on tuotettu digitaalinen valokuvaus. Puristus voi olla vaihtelevassa määrin. Kaksi päävaihtoehtoa, jotka on puututtava pakkaus ovat tiedoston koon ja kuvan laatu ovat suoraan verrannollisia. Mikä on hyvää JPEG on, että sillä saavutetaan 10 on 1 suhde puristus ja on tuskin laadun hävikkiä puristus.

JPEG on yleensä graafinen kuvatiedoston taas PDF on dokumentti tiedosto. Tämä on tärkein ero näiden kahden muodoissa. Molemmat voidaan muuntaa muiden, mutta yleensä niitä käytetään eri tarkoituksiin. Huomaa, että sama tiedosto, joka on saatavilla kahdessa muodossa, JPEG-kuvan tietyn asiakirjan tulee olemaan pienempiä kuin saman asiakirjan PDF-tiedostona. Tämä johtuu yksinkertaisesti siitä, JPEG on pakkausmenetelmä.

Liikettä, PDF-tiedosto säilyttää alkuperäisen ulkoasun tahansa asiakirjasta mutta myös jättää eri asiakirjan osat avoinna muokkausta. JPEG kuitenkin pakata eri komponentit kuvan tai asiakirjan yhdeksi tiedostoksi, jota ei voi erottaa alkuperäisen komponentteja.

Toinen ero on suhteessa tekstin kopioimista. PDF voit kopioida valitun tekstin tiedosto taas JPEG doesnt 't anna kopioida valitun tekstin tiedosto vaikka koko kuva voidaan kopioida sellaisenaan.Kuten aiemmin mainittiin, kahdessa muodossa voidaan muuntaa toisiinsa. JPEG PDF muuntaminen suojelee asettelun kuvan taas muuntaminen toiseen suuntaan tuottaa pakatun kuvan asiakirjasta.

Yhteenveto

PDF tai Portable Document Format on muoto, jota käytetään esittämään erilaisia ​​asiakirjoja luettavassa tai katsella tavalla; JPEG-menetelmä, joka on hyvin yleisesti käytetty, pakkaa digitaalisia kuvia, mitä kutsutaan häviöllinen pakkausJPEG on yleensä graafinen kuvatiedoston taas PDF on asiakirjatiedostoon

 


Samasta tiedosto, joka on saatavilla kahdessa muodossa, JPEG-kuvan tietyn asiakirjan tulee olemaan pienempiä kuin saman asiakirjan PDF-tiedostona yksinkertaisesti siksi JPEG on pakkausmenetelmä

 


PDF-tiedosto säilyttää alkuperäisen ulkoasun tahansa asiakirjasta mutta myös jättää eri asiakirjan osat avoin muokkaus; JPEG kuitenkin pakata eri komponentit kuvan tai asiakirjan yhdeksi tiedostoksi, jota ei voi erottaa alkuperäisen komponentit