Ero sarjan ja Parallel CircuitsSarja vs Parallel Circuits

Sähköinen piiri voidaan muodostaa useilla tavoilla. Elektronisia laitteita, kuten vastukset, diodi, kytkimet, ja niin edelleen, ovat komponentit sijoitetaan ja sijoitettu piirin rakenne. Sijoittaminen näiden komponenttien on ratkaisevaa piirin toiminnan, kuten erilaisia ​​asetelmia luoda erilaisia ​​tuotos, tulos, tai tarkoitukseen. Kaksi yksinkertaisin sähköisten tai sähköliitännät kutsutaan sarjaan ja rinnakkaisia ​​piirejä. Nämä kaksi ovat oikeastaan ​​kaikkein perusasetukset kaikista sähköisten piirien, mutta poikkeavat merkittävästi toisistaan.

Pohjimmiltaan sarjan piiri pyrkii sama määrä virtaa läpi kaikki komponentit sijoitetaan inline. Se on nimeltään 'sarja', koska se, että komponentit ovat samassa yhden polun virtaa. Esimerkiksi silloin, kun komponentteja kuten vastuksia laitetaan sarjaan piirin yhteydessä, sama virta kulkee näiden vastuksia, mutta kukin on eri jännitteet, olettaen, että määrä vastus on erilainen. Jännite koko piiri on summa jännitteiden jokaisen osan tai vastus.

Sarjassa piirit:

Vt = V1 + V2 + V3
Se = I1 = I2 = I3
Rt = R1 + R2 + R3

Missä:

Vt = yhteensä piirin jännite
V1, V2, V3, ja niin edelleen = jännite kunkin osan
Se = kokonaisvirta
I1, I2, I3, ja niin edelleen = nykyinen poikki jokaisen komponentin
Rt = kokonaisvastus komponenteista / vastukset
R1, R2, R3, ja niin edelleen = vastuksen arvot kunkin komponentin

Toinen tyyppistä liitäntää kutsutaan 'rinnakkain'. Komponentit tällaisen piirin ei ole inline, tai sarjassa, mutta yhdensuuntaisesti toisiinsa nähden. Toisin sanoen, komponentit on kytketty erillisiin silmukoita. Tämä piiri jakaa virtaa, ja läpi kulkevan virran kunkin komponentin lopulta yhdistyvät muodostaen virtaa lähteestä. Jännitteet päiden poikki osat ovat samat; napaisuudet ovat myös identtiset. Let 's vetää ulos samaa esimerkkiä annetaan sarjan piiri, ja oletetaan, että vastukset on kytketty rinnan. Toinen termi' rinnakkain 'piirit on' useita ', koska useita yhteyksiä.

Samanaikaisesti piirit:Vt = V1 = V2 = V3
Se = V (1 / R1 + 1 / R2 + 1 / R3) lähtien,
1 / Rt = (1 / R1 + 1 / R2 + 1 / R3)

Yksi suurimmista eroista C: paitsi siitä jännitteen, virran ja vastuksen kaavat '' on se, että sarjan piirit murtuu, jos yksi komponentti, kuten vastus, palanut; Näin piiri voitti 't olla täydellinen. Samanaikaisesti piireissä kuitenkin, toimintaa muiden komponenttien jatkuu edelleen, sillä jokainen komponentti on oma piiri, ja on riippumaton.

Yhteenveto:

1. sarjan piirit ovat perustyyppiä sähkövirtapiirien jossa kaikki komponentit ovat liittyneet järjestyksessä siten, että sama virta kulkee niitä kaikkia.

2. Rinnakkainen piirit ovat tyyppisiä piirejä, joissa sama jännite esiintyy kaikki osat, nykyisen erottava komponenttien joukossa perustuu niiden vastuksia tai impedanssit.

3. sarjapiirejä, yhteys tai piiri ei ole täydellinen, jos yksi komponentti sarjassa palaa loppuun.