Ero Wi-Fi ja 3G Wi-Fi vs 3G

'Wi-Fi' on termi, jota käytetään kuvaamaan langattoman lähiverkon tekniikka rakennettu IEEE 802. 11 standardeja. Wi-Fi-verkon on kulmakivi kutsutaan Access Point, joka lähettää langattomia signaaleja, jotka Wi-Fi-tietokoneet voivat etsiä ja virittää. Kolmannen sukupolven tunnetaan myös 3G on myös langaton tekniikka käytetään lähinnä liittämistä mobiililaitteisiin palveluntarjoajaan tukiasemia. Kun yhteys tukiasemaan, mobiililaitteet päästä käsiksi operaattorin 's langattoman verkon ja puolestaan ​​internetiin. Wi-Fi käyttää radiotaajuista teknologiaa ja vaadi fyysistä langallinen yhteys lähettäjän ja vastaanottajan välillä. 3G-teknologia on rakennettu laaja area Network tekniikka, ja käyttäjä voi vastaanottaa signaaleja niin kauan kuin hän on verkon peittoalueella. kun kyseessä on Wi-Fi-signaalit voidaan vastaanottaa niin kauan kuin käyttäjä sijaitsee alueella reitittimen.

Wi-Fi käytetään usein sisätiloissa, koska signaalit saavuttavat vain 300 + jalat asemalta tukiasemaan sijainti. 3G signaalit voivat saavuttaa asemia, jotka sijaitsevat muutaman kilometrin tukiaseman, joka tekee siitä täydellisen ulkokäytössä. Wi-Fi tuottaa noin 11-55 Mbps perustuu todelliseen IEEE käytetty standardi. Wi-Fi tarjoaa paljon nopeampia nopeuksia verrattuna 3G jonka kaistanleveys vaihtelee 40-70 kbps. Uusin Wi-Fi-teknologia käyttäen 'N' standardin raportoidaan toimittaa 600 Mbps maksiminopeuden verrattuna 3G tuottaa 2. 05Mbps.

Wi-Fi voidaan asentaa kuka tahansa, joka tietää, miten asentaa langaton lähiverkko, koska se käyttää lisensoimattomia taajuuksia. 3G käyttää lisensoitu taajuuksien ja on täysin hallinnassa palveluntarjoajan yritys. 3G edellyttää osto spektrin asentaa langattoman WAN ja asennetaan aina julkisilla harjoittajille. Kustannukset 3G käyttö riippuu kuukausittain suunnitelma, että käyttäjä valitsee hänen palveluntarjoajalta. Wi-Fi-palvelu tarjotaan monissa paikoissa kuten kahviloissa, hotelleissa, kauppakeskuksissa, ravintoloita, ja suuret kadut. Käyttäjä voi käyttää Wi-Fi laitos yksinkertaisesti maksamalla hotspot omistaja saada kulkukoodin verkkoon. Joissakin paikoissa tarjoavat Wi-Fi-yhteys maksutta, jossa käyttäjä voi käyttää verkkoa ilman salasanaa. Wi-Fi pidetään vähemmän kalliita verrattuna 3G-teknologia. Esimerkiksi Voice over Wi-Fi on suhteellisesti halvempaa ilmaista GPRS. Koska kustannustekijöiden, käyttäjät voivat pitkälti halutessaan käyttää Wi-Fi 3G. Säilyttääkseen käyttäjille, kuljetusyhtiöt kuten Verizon ja SprintPCS ovat alkaneet tarjota Wi-Fi yleisissä pääsy kilpailemaan Wi-Fi-teknologia.

Sekä Wi-Fi ja 3G ovat kehittyneet langattomat viestintätekniikkaa tarjoaa laajan valikoiman ominaisuuksia ja etuja henkilöille, jotka tarvitsevat Internet-yhteyden milloin tahansa.

Yhteenveto:1. Wi-Fi-yhteys ohjataan Wi-Fi-reititin välimatkan päässä tukiasemaa, kun 3G on täysin hallinnassa ja tarjoamia palveluntarjoaja.

2. Wi-Fi tarjoaa nopeudet noin 11-55 Mbps kun taas 3G tarjoaa nopeuksilla noin 40-70 kbps.

3. Wi-Fi signaalit voidaan vastaanottaa, jos käyttäjä on läsnä alueella reitittimen sijaitsee hotspot. 3G signaalit voidaan vastaanottaa, jos käyttäjä on verkon peittoalueella.

4. Wi-Fi voidaan helposti asentaa kuka tahansa perustamalla langattoman lähiverkon tietokoneella, jossa on langaton sovitin on asennettu taas 3G langaton WAN voidaan asentaa kuljetusyhtiöt.