Ero Sähkö- ja elektroniikkaSähköinen vs Electronics

Ymmärtää, mitä nämä kaksi laitteiden do, Katsotaanpa yksinkertaisen sanakirjan määritelmän kaksi kautta. Sähkö on määritelty 'of, jotka liittyvät, jotka tuottavat tai toimivat sähköllä' (1). Toisaalta elektroniikan määritellään samassa sanakirjassa nimellä 'tiede käsittelee kehittämistä ja soveltamista laitteita ja järjestelmiä, joissa virtaus elektronien tyhjiössä, kaasumaisessa median ja puolijohteissa' (2). Tästä voidaan päätellä, että sähkö on tekemistä mitään, joka koskee sähkön taas termi elektroniikkaa käytetään, kun yksi puhuu sovelletaan tiettyjä laitteita.

Kun puhutaan sähkö- ja elektroniikka- laitteissa, on ero, jossa nämä kaksi käyttäytyä. Sähkölaitteet muuttaa lähinnä nykyistä muunlaiseen energian kuten lämmön tai valon. Elektroniikan tehdä saman, mutta sen lisäksi ne manipuloida virralla sillä tavalla, että se voi tehdä tietty tehtävä. Esimerkiksi vastukset ja kondensaattorit ovat yksinkertaisia ​​sähkölaitteita. Tuuletin on myös esimerkki yksinkertaisesta sähköinen laite, joka muuntaa sähköisen energian kineettisen energian käyttöön puhaltimen liikkeelle. Tällainen laite on yksinkertainen eikä vaadi mitään manipulointi virtaa, joka on sille. Toisaalta, termostaatti on esimerkki elektronisen laitteen. Tällaista laitetta käytetään lämpötilan pitämiseksi ympäristön. Termostaatti tunnistaa lämpötilan ja kytkee päälle tai pois päältä jäähdytys- tai lämmitys- laitteen tarvetta on.
Toinen ero näiden kahden välillä on, että elektroniset laitteet voivat lisätä merkityksellisiä tietoja sähkövirta, joka virtaa niiden läpi kun taas sähköinen laite ei mitään sellaista. Esimerkiksi videolaitteet työskentelee elektroniikan lisätä kuvia sähkövirran voidakseen tuottaa elokuvia (3).

Lisäksi kahden laitteiden poikkeavat toisistaan ​​jännitteet syötetään niihin. Sähkölaitteet toimivat yleensä AC jännitteet, esimerkiksi noin 230. Päinvastoin, elektroniset laitteet toimivat yleensä DC-jännitteitä. Tyypillisesti alue, jossa elektroniset laitteet toimivat ovat suhteellisen alhaiset.On huomattava, että se on vaikea luokitella yhteen laitteeseen joko sähköistä tai elektronista. Selittää Tarkastellaan esimerkkinä leivänpaahdin. Leivänpaahdin muuntaa sähköisen energian lämpöenergiaksi lämmetä palan leipää. Tämä on sähköinen osa laitetta. Kuitenkin sama leivänpaahdin voi olla lämpöasetukset ja anturit tarkistaa kun malja on kuumennettu optimaalisella tasolla. Tämä on elektroninen osa laitteen. Yleensä laitteet molemmilla on sähköiset ja elektroniset komponentit niitä, mutta on tärkeää tietää ero kahden termin.

Yhteenveto:

Sähköinen liittyy tuottavat tai liikennöi sähkö missä sähköiselle yleisesti koskee soveltamista laitteiden, joihin virtaa elektroneja.
Sähkö- ja elektroniikka sekä muuntaa nykyiset muunlaiseen energian mutta elektroniikkalaitteiden manipuloida nykyistä tuottaa hyödyllisiä tuloksia.
Elektroniset laitteet voivat käsitellä tietoja määrittää merkitys sille, mutta sähkölaitteita voi.
Sähköiset laitteet ovat yleensä AC, kun elektroniset laitteet ovat enimmäkseen DC.