Ero USM ja ISUSM vs IS

Termit USM ja IS käytetään yleisesti kameran linssi. Vaikka ne ovat hyvin erilaisia ​​toisistaan, on yksi asia, joka on yhteinen heille; ne molemmat tunkilla hinta linssit, jotka ovat heitä. Ennen puuttua eroja näiden kahden, pitää mielessä, että ne ovat täysin erilaisia ​​ominaisuuksia ja eivät kilpaile keskenään. Voit olla joko molemmat tai ei teidän linssi. USM toimii automaattitarkennus mekanismi linssiin IS kompensoi liikkeen kameran liikuttamalla linssielementti sisällä.

USM, joka tarkoittaa ultraäänimoottori, on vaihtoehtoinen tapa liikkua linssielementti sisällä, jotta tarkentamisen. USM on useita etuja verrattuna tavalliseen moottorit, mukaan lukien paljon nopeammin automaattinen tarkennus ja vähentää melua mekanismiin. Sen automaattitarkennus nopeus otollisia hienosti kuvattaessa liikkuvia kohteita, joissa pyydystämiseen erityisiä hetkiä on avain.

Toisaalta, IS tarkoittaa kuvanvakautus. Vaikka on olemassa erilaisia ​​toteutuksia tätä ominaisuutta, sen tarkoituksena on poistaa tai ainakin vähentää epätarkkuutta, joka johtuu liikkeen kameran, tai käsi, joka pitelee sitä. Ei ole väliä kuinka vielä yrität pitää kädet, olisi aina jonkin verran ravistetaan joka aiheuttaa pientä epätarkkuutta. Tämä on sitäkin akuutti mitä kauemmas loitontaa. IS ehkäisee tätä jatkuvasti liikuttamalla linssielementtiä sisällä kompensoimaan liikkeen ja vähentää epäterävyyttä että se aiheuttaa.

Kuten ehkä jo päätellä, IS voi parantaa huomattavasti valokuvan ampua, kun kamera on kädessäsi. USM ei suoraan vaikuta kuvan laatua, mutta on hienoa saada, jos olet jatkuvasti ampumalla liikkuvia kohteita. Hiljaisuus USM linssit on myös erittäin toivottavaa, kun kuvataan eläimiä luonnossa niin, että ne eivät saa spooked.

Käyttö USM oli uranuurtajana Canon ja vain niiden linssien kantavat USM etiketti. Vaikka samaa tekniikkaa työskentelee muut kameran valmistajat tiedetään eri lyhenteitä. IS on yleisnimitys ja useimmat kameran valmistajat käyttävät sitä osoittaa, että heidän kamerat on kuvanvakain.Yhteenveto:

1. USM on osa automaattitarkennus mekanismi taas IS minimoi kameran tärinän

2. USM ei vaikuta laatuun otettu kuva, kun IS tekee

3. USM vaikuttaa kuvauksen nopeutta ja melu linssiin IS ei