Ero TN ja PVATN vs. PVA

Twisted Pneumatic (tunnetaan myös nimellä TN) on eräänlainen Thin Film Transistor nestekidenäyttö (tai TFT LCD) C löytyy taulu ja plasmatelevisio. Se on yleisin nestekidenäytön käyttävät kuluttajat, seurauksena sen hienostunut pikselin vasteaika, joka on riittävän nopea välttää 'varjo-trail' tai 'haamukuva' vaikutus (vaikutus, joka jättää 'haamukuvia' jälkeen televisio sammutetaan, joka oli löydetty aiemmissa LCD-televisio).

Kuviollinen pystysuora linjaus (tunnetaan myös nimellä PVA) on muunnelma usean domain pystysuoraan linjaan (tai MVA) tekniikka esiintyy joissakin LCD-näytöt. PVA tarjoaa suurempi kontrastisuhde kuin MVA LCD-näyttö (tarjoaman Samsungin 's ja Sonyn' s S-LCD tv-sarja). PVA on kehitetty riippumaton MVA, jolloin kontrastisuhde samanlaisena kuin 3000: 1.

Sekä TN ja PVA tarjoavat edullisemman vaihtoehdon monille LCD tarjontaa. Tämä on kuitenkin jossa niiden yhtäläisyydet päättyvät. TN ei leikata haamukuvia vaikutus; kuitenkin, tekniikka rajoittaa sen lattea katselukulma, erityisesti silloin, kun se tulee pystysuoraan katseluun. Katsottuna vinossa (off-kohtisuorassa kulmassa), värit on taipumus muuttua. Katsottuna pystysuoraan, muutos on niin vahva, että värit kääntää yli tietyistä kulmista. TN-paneelit ovat myös rajoittuneita väritoisto C vain esittelee värejä käyttäen 6 bittiä per väri sijaan tehokkaamman 8 bittiä. Tämän seurauksena TN näytöt eivät kykene näyttämään 16. 7 miljoonaa väriä (mikä tarkoittaa 24 bitin True Color) sävyjä käytettävissä kaikissa näytönohjaimille.

PVA näyttöjä suunniteltiin huolehtia off kulma väri vääntymisen ongelma löytyy TN näytöissä. Super PVA (S-PVA) näytöt käyttävät vähintään 8 bittiä per väri komponentti. S-PVA: t myös välttää käyttämällä väri simulointimenetelmiä. Nämä näytöt ovat helpottaneet katsella kuvia näytöllä, poistaa off-kulma hehkuva (yhdenmukainen kiinteä mustat), ja off-kulma gamma siirtymässä. Sekä PVA ja S-PVA näytöt tarjoavat parhaan mustan syvyyttä LCD perhe, ja tarjoavat uskomattoman katselukulma.Yhteenveto:

1. TN on yleisin nestekidenäytön kuluttajien käyttämien; PVA on permutaatio MVA näytön kehitetty itsenäisesti.

2. TN on rajallinen katselukulma; PVA näytöissä on laaja valikoima katselukulma, joka vähentää gamma siirtää ja off-kulma hehkuva.