Ero Reostaatti ja potentiometriRheostat vs Potentiometri

Vastukset käytetään säätämällä tai ohjaamalla elementtejä signaalien mekaanisesti, elektronisesti, ja sähkölaitteet, kuten äänen voimakkuutta, valon voimakkuus ja lämpötila lämmön.

On olemassa kahdenlaisia ​​vastukset:

Potentiometri joka tunnetaan myös nimellä 'pot', vastus, jossa on kolme terminaalien ja liukuva kosketukseen säädettävän jännitteen jakaja.
Säätövastus, joka on muuttuva vastus kaksi terminaalia. On olemassa kahdenlaisia ​​säätövastusten; pyörivä joka on taivutettu lanka kelataan tilan säästämiseksi, ja liukusäädintä tai lineaarinen, joilla on suora kietoutunut lanka.

Säätövastukset on valmistettu useista eri materiaaleista, kuten metalli- nauhoja, nesteet, ja hiili-levyjä. Se käyttää periaatteita Ohmin 'laki, jonka mukaan nykyinen vähenee, kun vastus se lisää, ja se kasvaa, kun vastus on vähentynyt. Ne eivät ole polarisoitunut vaan voivat toimia käänteisesti.

Potentiometrit, toisaalta, tehdään resistiivinen elementti, yleensä grafiitti, joka on muodostettu kaaren ja liukuva kosketus tai pyyhkimien joka kulkee yli kaaren. Pyyhin on kytketty toiseen liukuvaan kosketukseen toiseen terminaaliin. Se voidaan myös valmistaa vastus lanka, hiili hiukkasia, ja cermet. On olemassa monenlaisia ​​potentiometrit, ne ovat:

String joka on monen puolestaan ​​potentiometrin ja käytettiin kantaa anturin.
Linear Slider joka on liukuva valvonnan sijasta dial ohjaus.
Linear Taper jossa välinen vastus kontakti ja terminaali on suhteessa niiden välisen etäisyyden.
Logaritminen joka on resistiivinen elementtejä, jotka vaihtelevat yhdestä päästä toiseen ja käytetään audiovahvistimiin.
Digitaalinen joka on elektronisia komponentteja.
Kalvo, joka käyttää johtavaa kalvoa, jossa on liukuva osa yhteyttä vastus jännitteen jakaja ja joita käytetään tunnistamaan kantoja.Potentiometrit ovat pienitehoisia ja ovat yleisimmin käytetty äänilaitteet ohjata television kirkkautta, kontrastia ja väriä, ja kuten asema muuntimet joystickit ja muita vastaavia mekanismeja.

Reostaattien käytetään kodinkoneissa, kuten puhaltimet, sekoittimet, työkaluja, ja sähköuunit. Niitä käytetään myös ohjaamaan moottorit teollisuuspesukoneemme.

Vaikka reostaattien ja potentiometrit yhä käytössä, niitä korvataan triac, joka tunnetaan myös nimellä Silicon Controlled Rectifier (SCR), koska niiden mekaaniset osat syöpyvät ja rikkoa jonkin ajan kuluttua, joka voi aiheuttaa toimintahäiriöitä.

Yhteenveto:

1. potentiometri on vastus kolme terminaalia ja liukuva kosketukseen säädettävän jännitteen jakaja, kun säätövastuksen on muuttuva vastus kaksi terminaalia.
2. potentiometri tehdään resistiivinen elementti kuten grafiittia, vastus lanka, hiili hiukkasia, ja cermet kun säätövastuksen on valmistettu useista eri materiaaleista kuten metallista nauhat, nesteet, ja hiili levyt.