Ero UMTS ja WCDMA Network TechnologiesUMTS vs WCDMA Network Technologies

Kolmannen sukupolven teknologioiden matkaviestinverkkojen on lisätty paljon uusia ominaisuuksia syrjään tyypillinen kutsuvan ja viestiominaisuudet vanhempien 2G-verkkoja. Niiden avulla tulevat useita uusia terminologia, jotka voivat tuntua sekavalta. Kaksi nämä tekniikat ovat UMTS ja WCDMA. Suurin ero UMTS ja WCDMA on, että entinen on cellular teknologia kun taas jälkimmäinen on yksi ilman rajapintoja, että se käyttää, jotta kommunikoida todellista laitteen.

UMTS tulee sanoista Universal Mobile Telecommunications System, ja se onnistuu vanhemmat GSM-verkoissa. Se lisää merkittävästi tietojen on jopa 45Mbps HSPA + aktivoitu, mutta useimmat asennuksia tarjota mahdollisimman nopeuksilla 7Mbps. Sen lisäksi WCDMA, joka on suosituin ilmarajapinnan käytössä matkapuhelinverkoissa, on olemassa myös muita ilman rajapintoja, jotka sisältävät UTRA-TDD HCR ja TD-SCDMA. Nämä kolme ilma rajapinnat käyttäytyvät eri tavoin, kun saavutetaan sama tarkka päämäärä; virtauksen edistämiseksi dataa mobiililaitteesta tukiasemalle radioteitse.

Yksityiskohtia käsitellään WCDMA tai Wideband Code Division Multiple Access, joka perustuu CDMA, kilpailevan standardin GSM. Se käyttää kahta 5MHz kanavaa, yksi downlink (tukiasemalta matkaviestimeen) ja toisen uplink-(mobiililaitteesta tukiasemalle). 5MHz kanava on nelinkertainen kasvu verrattuna 1. 25MHz kanavalla käyttämä vanhempi CDMA-standardin. Lisääntynyt kaistanleveys on apunaan erilaisia ​​kanavointitekniikkaa lisäämiseksi käyttäjien määrä, jotka voidaan sijoittaa kanavalla samalla kasvattaa koko kaistanleveys, joka voidaan hyödyntää tietoja.Näkyvä käyttö WCDMA on tehnyt synonyymi UMTS. Käytettäessä joko termiä, useimmat ihmiset on todellisuudessa aivan sama asia. Käyttö jompikumpi on laajalti hyväksytty, ja ei pitäisi huolestuttaa, että saatat käyttää väärä termi.

Yhteenveto:

1. UMTS on matkapuhelinverkon tekniikka taas WCDMA on yksi sen ilman rajapintoja.