Ero OGG ja MP3OGG vs. MP3

On olemassa monenlaisia ​​äänitiedostoja. Joten jos haluat kopioida tai muuttaa äänen formaatteja, jotta ne voidaan toistaa eri soittimien, sinun pitäisi tutustua eri äänitiedostomuotojen. Nämä tiedostotyypit voidaan erottaa tarkastamalla laajentaminen tiedoston nimi.

Että on sanottu, on olemassa pakatun äänitiedostomuotojen jotka ovat erittäin suotuisat lataamiseen, kopiointi ja varastointia. Kaksi yleisimmin käytetty pakatun äänitiedostomuotojen ovat OGG (.ogg) ja MP3 (.mp3). Nämä kaksi ovat nimeltään häviöllinen pakkaus ääniformaatteja.

MP3 on todella lyhyt MPEG-1 Audio Layer 3. Se on uraauurtava digitaalisen äänen tiedostomuoto, jonka avulla äänitiedostot ovat pienempiä kokoja, mutta silti säilyttää sama äänenlaatu huomattavasti suurempi PCM WAV. MP3 kehitettiin Thompson Multimedia ja Fraunhofer-Gesellschaft luvun lopulla 80 's. Se on erityisesti kehitetty helppo säilyttää ja ladata internetissä, ja tuli hyvin suosittu, koska se saavutus.

Yksi voi yleensä ladata yli sata MP3-kappaleita tavallisella CD. Suosio muodossa myös tasoitti tietä MP3-soittimet, ja monet yritykset, jotka valmistavat näitä laitteita saavuttaa merkittäviä voittoja. Se oli niin käytännöllinen ja suosittu, että se aiheutti paljon kuohunta musiikkialalla, koska tekijänoikeuksien alaista musiikkia tullut erittäin helppo saada ja jakaa sähköisesti.

Koska sen pieni tiedostokoko, se voidaan lähettää sähköpostitse ja jaetaan; se voidaan upottaa sivustoja, jotka voivat myös tulla ladattavia. 50MB WAV tiedosto voidaan pakata noin 3-5 megatavua MP3-tiedoston uhraamatta digitaalisen äänen laatu.Ogg tai OGG Vorbis on toinen pakattu digitaalinen ääniformaatti. Se ei ole yhtä suosittu kuin MP3, mutta pienempi tiedostokoko, koska se on vielä puristettu, niin sanoa. Toisin kuin patentoitu MP3, OGG eivät rajoita mitään patenttia, koska se on avoimen lähdekoodin ja ilmainen kaikille.

OGG puristus digitaalisen äänen vaihtelee bittinopeus. Bittinopeus vaihtelee tarpeesta siten, OGG, 5 minuutin hiljaisuutta on hyvin pieni tiedostokoko, tai ei koko lainkaan. Tämä on yksi tärkeimmistä eroista OGG ja MP3, koska jälkimmäinen pakkaa digitaalisen datan tasaisella bittinopeudella. Jopa silloin, kun tietty kappale on täysin äänetön, tiedosto on edelleen merkittävä koko.

Yhteenveto:

1. MP3 on yhä suositumpi ja yleisemmin käytetty kuin OGG.
2. tiedosto OGG-muodossa tulee olemaan pienempi koko verrattuna tiedoston MP3-muodossa.
3. OGG on avoimen lähdekoodin vastaa MP3. Siksi on ilmainen kaikille ilman ehtoja.