Ero White ja Pink NoiseValkoinen vs Pink Noise

Melu määräytyy taajuuden, jolla me kuulla sen. On olemassa erilaisia ​​tapoja määrittää eri ääniä. Spektritiheyden on yksi tällainen tapa, jolla kohina on jaettu valkoinen ja vaaleanpunainen kohina.

Valkoinen ja vaaleanpunainen kohina poikkeaa niiden tiheys. Valkoinen kohina voi olla aivan kuten valkoisen valon, jolla on yhtä suuri energia jokaisen jakson. Valkoinen kohina antaa ulos tasainen taajuus lineaarinen tilassa. Tämä tarkoittaa, että signaali on sama voima missä tahansa kaistanleveyden. Esimerkiksi voima äänen taajuusvälillä 40 Hz ja 60 Hz on sama kuin se voima, joka nähdään taajuusvälillä
4000 Hz ja 4020 Hz on.

Vaaleanpunainen kohina antaa ulos tasainen taajuus logaritminen avaruudessa. Pink Noise on sama valta bändejä, jotka ovat suhteellisesti laaja.Aivan kuten valkoista valoa, joka sisältää kaikki värit, valkoinen kohina sisältää kaikki taajuudet. Valkoinen kohina viitataan usein ääneen valtameren aallot tai sademäärä. Valkoinen kohina on, että löytyy luonnossa. Valkoinen kohina käytetään peittää ääniin, koska ne yhdistyvät korkea ja matala kentillä.

Verrattuna valkoista kohinaa, vaaleanpunainen kohina annetaan enemmän painoa alemmilla taajuuksilla. Amplitudi vaaleanpunainen kohina putoaa tasaisesti jokaiselle oktaavin. Vaaleanpunainen kohina, äänet harvemmin ovat paljon kovempaa. Aivan kuten valkoista kohinaa, vaaleanpunainen kohina käytetään myös peittää ääniä.

Yhteenveto

Spektritiheyden on tapa, jolla kohina on jaettu valkoinen ja vaaleanpunainen kohina.

Valkoinen kohina voi olla aivan kuten valkoisen valon, jolla on yhtä suuri energia jokaisen jakson. Pink Noise on sama valta bändejä, jotka ovat suhteellisesti laaja.

Valkoinen kohina antaa ulos tasainen taajuus lineaarinen tilassa. ? Vaaleanpunainen kohina antaa ulos tasainen taajuus logaritminen avaruudessa.

Aivan kuten valkoista valoa, joka sisältää kaikki värit, valkoinen kohina sisältää kaikki taajuudet. Valkoinen kohina-signaali on sama valta tahansa kaistaa.

Valkoinen kohina viitataan usein ääneen valtameren aallot tai sademäärä.