Ero OCI ja PIOOCI vs PIO

Intialaisia, jotka elävät ulkopuolella kotimaahansa on usein epäselvää, minkälaista kortti saada: OCI tai PIO? Valittaessa välillä, on tärkeää ymmärtää, mitä lyhenne sanoista, jotta voidaan määrittää, mikä pätevyyden henkilö kuuluu.

On oikeastaan ​​kolme eroja käytetään asuvien henkilöiden Intian ulkopuolella: NRI, PIO ja OCI. Kuitenkin 'NRI', joka tarkoittaa 'Ulkomaiset Intian' on melko helppo ymmärtää, koska sen hakkuun pätevyys. Mitä useimmat ihmiset löytävät sekava on ero PIO ja OCI tarroja.

Voit aloittaa pois, PIO ja OCI ovat saatavilla henkilöille, jotka ovat pitäneet Intian passi tai oli vanhemmat, isovanhemmat, tai iso-isovanhemmat jotka syntyivät ja asu vakituisesti kyseisen maan. Yksilöt, jotka tulivat alueilta tuli osa Intian ovat myös oikeutettuja PIO tai OCI korttia edellyttäen, että ne eivät ole missään vaiheessa kansalaisten erityisiä paikoissa kuten Pakistan, Sri Lanka, ja Bangladesh.

Tärkeimmät erot PIO ja OCI on siksi niiden kelpoisuusvaatimukset. PIO on paljon laajempi näkökulma kattaa niin pitkälle taaksepäin kuin neljä sukupolvea kun OCI on rajallinen. Pohjimmiltaan henkilö on oikeutettu PIO, jos hän on intialaista alkuperää, mutta toisen valtion kansalaisuus, on vanhemmat, isovanhemmat, tai iso-isovanhemmat jotka syntyivät ja ovat pysyvästi asuvat Intiassa. Ulkomainen puoliso Intian kansalainen on myös oikeutettu PIO.

Toisaalta, OCI vain ulottuu niin pitkälle taaksepäin kuin isovanhemmat. Ulkomaalainen puoliso ei myöskään sisälly kelpoisuus.

Älä sekoita PIO kortin PIO. Viimeksi mainitulla tarkoitetaan henkilöä kun PIO-kortti on asiakirjaa on PIO matka.

PIO ja OCI kortitKäyttö PIO ja OCI kortit ovat myös hyvin erilaisia ​​toisistaan ​​OCI pääsy enemmän etuisuuksia. Pohjimmiltaan PIO kortin haltija sallii matkasta ja Intiaan ilman viisumia. Tämä on voimassa 15 vuotta ja edellyttää eri politiikan riippuen haltija 's aiottu oloaika maassa. Esimerkiksi, jos aiot pysyä Intiassa yli 180 päivää yhdellä käynnillä, niin se on tarpeen ottaa yhteyttä ulkomaalaisten alueellisen Rekisteröintivastaava tai ulkomaalaisten Rekisteröintivastaava 30 päivän kuluessa 180 päivän päättymistä.

Toisaalta, joka on OCI kortti on voimassa niin kauan kuin haltija on elossa. Hän voi myös jäädä Intiassa niin kauan kuin mahdollista ilman, että on tarpeen raportoida viranomaisille. Sekä OCI ja PIO haltijat voivat avata rupia pankkitilin Intiassa, lainata rahaa, tai ovat investointeja maahan. PIO kortin haltijat, jotka haluavat tulla Intian kansalaisia ​​olisi vakinaisesti asuvan Intiassa seitsemän vuotta aikaa OCI kortin haltijat tarvitse odottaa viisi vuotta ja asunut maassa yhden vuoden minimi. Haettaessa itse kortti, OPI tavallisesti kestää kahdesta neljä viikkoa käsitellä kun taas OCI voi kestää niin kauan kuin kolme neljä kuukautta.

Muut kuin keskeiset erot, OCI ja PIO periaatteessa tarjota samoja etuisuuksia ja rajoituksia haltijoille. Ihannetapauksessa henkilöt ajatellut hakeeko OCI tai PIO tulisi harkita niiden tulevaisuuden suunnitelmat oleskelunsa maassa sekä niiden kelpoisuuteen.

Yhteenveto:

1. PIO kattaa itse, vanhemmat, isovanhemmat, isovanhempia, ja puoliso taas OCI kattaa vain itse, vanhemmat, ja isovanhemmat.

2. OCI ei ole asetettu raja päivää oleskelevat maassa taas PIO edellyttää yhteyttä virkamiehille 180 päivän asuvat maassa.