Ero kalsiumsitraatti ja kalsiumkarbonaattiaKalsiumsitraattia vs kalsiumkarbonaattia

Kalsium on hivenaine välttämätöntä luuston kehitykseen, syke sääntely, ja lihasten rakentamiseen. Se kantaa järjestysluku 20 ja on runsaasti at maapallon 'pinnasta, niin maalla ja merellä. Elementti on välttämätön päivittäinen ravinto ruumiin.

On olemassa kaksi tärkeää muotoja kalsiumia; kalsiumsitraattia ja kalsiumkarbonaattia. Molemmat ovat kalsium suoloja, jotka voidaan myös käyttää kalsiumlisää ehkäistä tai hoitaa kalsium puutteita. Kalsium, joka on positiivisesti varautunut, on yhdistetty negatiivisesti varautuneiden elementtejä, kuten sitraatti ja karbonaatti muodostaa kalsiumsitraatti ja kalsiumkarbonaattia, vastaavasti.

Kalsiumsitraatti ja kalsiumkarbonaatti eivät ole samoja. Tässä jos eroavuudet:

kemiallinen kaava

Kalsiumsitraatti kemiallinen kaava on Ca3 (C6H5O7) 2, kun taas kalsiumkarbonaattia on kaava CaCO3. Molemmat näkyvät kiinteänä aineena muodossa valkoisena jauheena.

imeytyminen

Kalsiumsitraatti on helpommin imeytyy kuin kalsiumkarbonaattia. Tämä johtuu siitä, että happo kalsiumsitraatti aids imeytymistä yhdisteen jopa ilman vettä tai muuta nestettä sen imeytymistä. Kalsiumkarbonaatti puolestaan ​​tarvitsee hapan ruoka ja juoma imeytyvyys tapahtuu.

kalsiumpitoisuus

Haittapuoli kalsiumsitraattia on se, että tabletti sisältää vain 21 prosenttia kalsiumia, kun kalsium-pitoisuus jokaisessa pilleri kalsiumkarbonaattia on korkeampi 40 prosenttia. Tästä lähtien ihminen tarvitsee ottaa enemmän kalsiumsitraatti saada suunnilleen sama määrä kalsiumia löytyy kalsiumkarbonaattia.

LomakkeetKalsiumsitraattia tulee kapselin muodossa, mikä tekee niistä helpompi niellä verrattuna suurempi kalsiumkarbonaattia pillereitä.

Toiminnot ja käyttötarkoitukset

Sen lisäksi käytetään kuten kalsiumlisän, kalsiumsitraatti ja kalsiumkarbonaattia käytetään myös elintarvikkeiden säilöntäaineita, lisäaineita, ja makuaineita. Mutta kun kalsiumsitraattia käytetään myös pehmentämään 'kovaa vettä,' kalsiumkarbonaattia on syynä 'kovaa vettä.'

Kalsiumkarbonaatti käytetään myös antasidi, lievittää joitakin ehtoja, kuten närästys. Sitä käytetään myös rakennusteollisuudessa, koska se voi muodostaa poltettua kun yhdistettä lämmitetään. Kalkki voidaan tehdä marmorista ja kalkkikivestä. Toisaalta, kalsiumsitraatti jättää sitruunahappoa takana, jos yhdiste on erotettu toisistaan.

Sivuvaikutukset

Molemmilla kalsium yhdisteillä on sivuvaikutuksia, yleensä allergisia reaktioita. Kalsiumsitraatti voi aiheuttaa päänsärkyä ja ummetusta kun kalsiumkarbonaattia voi tuottaa kaasua ja ruoansulatushäiriöt.

Hinta

Kalsiumsitraattia on kalliimpi verrattuna kalsiumkarbonaattia.

Yhteenveto:

Kemiallisesti kalsiumkarbonaattia ja kalsiumsitraatti eivät ole samoja; niillä on erilaisia ​​kemiallisia kaavoja. Kalsiumsitraatti kemiallinen kaava on Ca3 (C6H5O7) 2, kun taas kalsiumkarbonaattia on kaava CaCO3.

Kalsiumkarbonaatti ja kalsiumsitraatti ovat kaksi eri kalsium ja käytetään kalsiumsuoloja. Nämä kalsiumia yhdisteitä käytetään täydentää ihmisille, jotka ovat kalsium puutteita. Molemmissa tapauksissa, positiivisesti varautuneet kalsium on yhdistetty negatiivisesti varautuneita hiukkasia, kuten sitraatti ja karbonaatti.

Kuten kalsiumlisän, sekä kalsiumkarbonaattia ja kalsiumsitraatti poikkeavat toisistaan ​​monessa suhteessa. Kalsiumsitraatti, esimerkiksi, on parempi imeytymistä kuin kalsiumkarbonaattia. Kalsiumsitraatti ei tarvitse mitään hapanta ruokaa tai juoda, kun se on otettu. Kalsiumkarbonaatti kuitenkin on suurempi kalsiumpitoisuus verrattuna kalsiumsitraatti. Jälkimmäinen täydennys on vain 21 prosenttia kalsium taas kalsiumkarbonaattia on korkeampi 40 prosentin.

Kalsiumkarbonaatti on yleensä pakattu suuria pillereitä, joten ne vaikea niellä joillekin ihmisille. Samaan aikaan, kalsiumsitraattia tulee pienissä kapseleissa helppo ja ruuansulatusta.

Koska sen sisällön ja pakkauskoko, henkilö, joka vie kalsiumsitraatti on otettava enemmän verrattuna henkilö ottaa kalsiumkarbonaattia.