Ero Dekstroosi ja sokeriDekstroosi vs Sokeri

Biokemian ja ravitsemus, joitakin ainesosia ja kemikaaleja näyttävät olevan aivan kuin mikään muu. Mielestämme nämä pudonneet vain yhteen luokkaan tai ainoa laatuaan. Mitä me don 't tietää, kuin niiden kemialliset rakenteet, nämä kemikaalit ovat todella oikeasti erillisiä rakenteeltaan, omaisuuden, ja niin edelleen ja niin edelleen.

Kaksi näistä ovat dekstroosi ja sokeri. Ovatko nämä kaksi sanaa samankaltaisia? Ovatko nämä kaksi sanaa täysin erilainen? Olkaamme selville mikä tekee nämä samanlaisia ​​ja erilaisia.

Dekstroosi ja sokeri ovat sokeri. 'Sugar' on yleinen termi, kun dekstroosi on tietyntyyppistä sokeria. On olemassa erilaisia ​​sokeria, kuten monosakkaridi, disakkaridi, ja polysakkaridi.

Esimerkkejä monosakkarideista ovat: glukoosi (dekstroosi), galaktoosia, ja fruktoosi. Tämäntyyppiset sokeri ovat yksinkertaisin sokereista sekä alkeellisinta yksiköitä. Toinen tyyppi sokerin dissacharides. Esimerkkejä näistä ovat: maltoosi, laktoosi ja sakkaroosi. Ja viimeinen tyyppi sokeria ovat polysakkarideja, jotka ovat kolme tai useampia yksinkertaisia ​​sokereita liittyneet yhteen perusteellinen nestehukka synteesiä. Esimerkkejä näistä ovat: selluloosa, glykogeeni, ja tärkkelys.Kemiallinen kaava dekstroosia, joka on alle monosakkaridi on C6H12O6, kun taas kaavan sakkaroosia disakkaridi on C12H22O11. Sokeri yleensä käsitellään käyttämällä sokeriruoko. Se on kasvi, joka on korjattu ja sitten uutetaan. Brasilia on tällä hetkellä korkein tuottaja sokeria maailmassa.

Sokeri on makeaa. Liika kulutus voi johtaa tyypin 2 diabetes. Käytössä kevyempi puolella, se on yksi tärkeimmistä energiamuotojen koska sillä on korkea arvo hiilihydraatteja. Saanti sokerin pitäisi tehdä maltillisesti. Dekstroosi, toisaalta, on nimenomaan käytetty suonensisäisiä nesteitä hoitoon kuivumista. Sen lisäksi toimittaa nestettä elimistöön, sitä käytetään myös antamaan kaloreita kehoon.

Yhteenveto:

1. Dekstroosi ja sokeri ovat sokeri.
2. Sokeri on yleinen termi, kun dekstroosi on tietyntyyppistä sokeria.
3. On olemassa erilaisia ​​sokeria, kuten: monosakkaridit, disakkaridit ja polysakkaridit. Dekstroosi on alle monosakkaridi.