Ero Eccentric ja SamankeskisetEksentrinen vs. konsentrinen

Lihakset ovat kuitu- kudoksia, jotka saavat virtansa rasvan ja hiilihydraattien hapettumista ja anaerobiset kemiallisia reaktioita. Ne ovat mitä tuottavat voiman ja aiheuttaa liikkeitä kehon aiheuttaa muutoksia solujen koko. Prosessi, joka tuottaa voimaa aiheuttaa lihasten supistumisen.

Supistuminen tapahtuu, kun moottori neuronien auttaa lihassyiden luoda jännitteitä, jotka voivat olla joko nopeasti tai hitaasti. Se voi olla tahatonta kuten sydän- tai sileän lihaksen supistukset, jotka ovat erittäin tärkeitä hengissä. Luuston lihassupistukset, toisaalta, ovat vapaaehtoisia, koska ne voimat, jotka ne tuottavat voidaan ohjata.
On olemassa useita luokitukset lihaksen supistumisen ja ne ovat:

Isometrinen supistuminen jossa lihakset ovat yhtä pitkiä kuten pintansa jotain eikä siirtämällä sitä.
Isotoninen supistuminen, jossa, vaikka lihaksen pituus muuttuu, jännitys pysyy samana.
Isovelocity tai Isokineettistä supistuminen, jolloin voimat saattavat muuttua, mutta nopeus pysyy samana.
Samankeskiset supistuminen jossa lihakset lyhennetään, kun ne sopimuksen, ja voima, joka on tuotettu riittävän vastustus.

Kun henkilö nostaa painoja, kuten on hauiskääntö, voima joka syntyy on enemmän kuin tarpeeksi kantamaan kuormaa ja aiheuttaa lihasten lyhentää, koska voima on pienempi kuin lihas 's maksimikapasiteetti.Eksentrinen supistuminen jossa lihakset ovat pidentyneet, kun he sopimuksen ja voima, joka syntyy voi ottaa vastus ulkoisen voiman.

Nämä supistukset tapahtua, kun ihminen tekee normaalin liikkeitä kuten kävellessä. Kun lihakset ovat aktiivisia, ne pidentävät koska ulkoisen voiman aiheuttama jatkuva kävely voi käyttää enemmän voimaa kuin mitä lihaksia voi tuottaa.
Tämä on myös mitä tapahtuu, kun nosto painot, jotka ovat liian raskaita. Vaikka lihakset ovat vielä sairastua, ne eivät tuota tarpeeksi voimaa kantaa kuormaa, ja se aiheuttaa heille ojentaa ja pidentää.
Eksentrinen supistukset ovat yleisempiä kuin samankeskinen supistukset koska ne tapahtuvat aikana suorittamista normaalia toimintaa. Ne enemmän liittyy arkuus ja vammoja, vaikka, ja tästä syystä on tärkeää vahvistaa lihaksia harjoitusten mikä puolestaan ​​voi aiheuttaa konsentrinen supistuksia.

Yhteenveto:

1. Samankeskiset supistukset ovat lihassupistukset, jotka aiheuttavat lihasten lyhentää samalla eksentrinen supistukset ovat lihassupistukset, jotka aiheuttavat lihasten pidentää.
2. Samankeskiset supistukset ilmetä synnyttämä voima lihakset aikana toiminta on enemmän kuin tarpeeksi voittamaan ulkopuolisia voimia tai vastus taas eksentrinen supistukset ilmetä synnyttämä voima lihakset ei riitä voittamaan kuorman tai vastus.
3. Eccentric supistukset ovat yleisempiä kuin samankeskinen supistuksia.
4. Eccentric supistukset esiintyä kun tekee normaalia toimintaa, kuten kävely tai siirtämällä aseita kun samankeskinen supistukset yleensä tapahdu harjoituksen aikana.
5. Eccentric supistukset ovat yleensä syynä lihasten vammoja ja arkuus, koska ne aiheuttavat rasitusta lihaksia kun samankeskinen supistuksia ei.